Lüleburgaz'daki İş Adamı Cinayeti

Lüleburgaz'daki İş Adamı Cinayeti

KIRKLARELİ (AA) - Lüleburgaz'da alacak meselesi nedeniyle çıkan tartışmada akaryakıt istasyonu sahibi Suat Kayalı'nın silahla öldürülmesine ilişkin...

KIRKLARELİ (AA) - Lüleburgaz'da alacak meselesi nedeniyle çıkan tartışmada akaryakıt istasyonu sahibi Suat Kayalı'nın silahla öldürülmesine ilişkin açılan davada 2'si tutuklu 5 sanığın yargılanmasına başlandı.

Kırklareli Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmaya, akaryakıt istasyonu sahibi Suat Kayalı'yı kasten öldürme ve suçu gizlemek suçlarından haklarında müebbet hapis cezası istenen tutuklu sanık Kadir Ç, Süleyman Ç ile tutuksuz yargılanan Ezgin Ç, Mehmet Ç, Özgün Ç, ile tarafların avukatları katıldı.

Sanık Kadir Ç, savunmasında, Kayalı'yı, babası Ezgin Ç'ye küfrettiği gerekçesiyle vurduğunu anlattı. Olay günü iş adamı Kayalı'nın kendi iş yerlerine gelerek alacaklarını istediğini ileri süren Kadir Ç, babasıyla Kayalı arasında tartışma çıktığını, bu sırada Kayalı'nın, babası Ezgin Ç'ye küfrettiğini iddia etti.

Bunun üzerine babasının kasadaki silahını aldığını ifade eden Kadir Ç, "Babama neden küfrettiğini sordum. Olay bu şekilde devam ederse kötü sonuçlara yol açacağını söyledim. Dinlemedi, küfretmeye devam etti. Ben de babama ait silahla rastgele ateş ettim. Olayın ardından babam jandarmayı ve ambulansı aradı. Jandarma gelince de ekiplere teslim oldum" diye savunma yaptı.

Baba Ezgin Ç. de iş adamı Suat Kayalı ile birçok kez ticaret yaptıklarını, aralarında alacak meselesi olduğunu belirterek, "Alacak verecek meselesi için şirketime geldi, borcum olan parayı istedi. Ödeme gücümün olmadığını, yapılandırmak için senet düzenleyebileceğimi söyledim. Bir anda sinirlendi ve küfretmeye başladı. Bana küfrettiğini duyan oğlum Kadir Ç, geldi. Odaya girdiğinde elinde silah görmemiştim. Suat Kayalı küfretmeye devam edince Kadir silahla ateş etti." diye konuştu.

Sanık Süleyman Ç, ise olay saatinde şirkette olmadığını ileri sürerek hakkındaki suçlamaları kabul etmedi.

Sanık ve avukatların savunmalarının ardından mahkeme heyeti duruşmayı ertelendi.