MEB’ten tüm öğrencileri ve velileri ilgilendiren açıklama

MEB’ten tüm öğrencileri ve velileri ilgilendiren açıklama
Güncelleme:

Milli Eğitim Bakanlığı, yeni eğitim dönemiyle ilgili başlayacak uyum süreciyle ilgili dikkat çeken bir açıklama yaptı.

11 Eylül 2023 itibarıyla milyonlarca öğrenci yeni eğitim dönemine başlayacak. 2023-2024 eğitim-öğretim yılına yönelik olarak ise Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından önemli bir duyuru yapıldı.

MEB'in başlattığı uyum programı ile yeni okula, öğretmenlere ve arkadaşlıklara başlayacak olan ilkokul 1 ve lise 9. sınıf öğrencileri, 4-8 Eylül tarihleri arasında bir araya gelecekler.

 Ortaokul öğrencileri ve velileri için düzenlenecek destek programı çerçevesinde, 11-15 Eylül tarihleri arasında rehberlik uygulamaları gerçekleştirilecek. Bu sayede ortaokul 5. sınıfa başlayacak öğrenciler ve velileri, etkinliklere katılarak yeni döneme hazırlıklı olacaklar.

VELİLER İÇİN ÖZEL REHBERLİK VE BİLGİLENDİRME

11 Eylül Pazartesi günü, veliler için okula uyum rehber sunumu özel olarak düzenlenecektir. Programın ikinci gününde, veliler ve çocukları okulun iç ve dış ortamını tanıma fırsatı bulacaklar. Kalan 3 günlük süreç boyunca ise öğrencilerle birlikte rehberlik etkinlikleri gerçekleştirilecektir.

Ayrıca, ortaöğretime başlayacak hazırlık ve 9. sınıf öğrencileri ile velilerine okul hakkında ayrıntılı bilgilendirme sunumu yapılacaktır.