Menzil liderinin cenazesine 250 bin kişi katıldı

Güncelleme:

Adıyaman'da son yolculuğuna uğurlanan Menzil tarikatının lideri Abdülbaki El-Hüseyni'nin cenazesine 250 bin kişi katıldı.

Menzil grubu lideri Abdülbaki El-Hüseyni, bir süredir yaşadığı sağlık sorunları nedeniyle İstanbul'da tedavi gördüğü hastanede vefat etti.

Menzil grubu mensupları yaptıkları basın açıklamasında, "Abdülbaki El-Hüseyni hazretleri dar-ı bekaya irtihal etmiştir. Allah Teala rahmet eylesin. Bütün yakınları ve sevenleri için taziyelerimizi arz ediyoruz. Tabi ki büyük bir hüzün içerisindeyiz" dedi.

Menzil liderinin cenazesine 250 bin kişi katıldı - Resim : 1

Çok sayıda vatandaş, Abdülbaki El-Hüseyni'nin hayatını kaybettiği hastanenin önünde toplanırken cenazenin Menzil'de defnedileceği öğrenildi. Bu gelişmenin ardından THY, Adıyaman'a ek seferler koydu; yüzlerce araç Menzil köyüne gitti. 

Menzil liderinin cenazesine 250 bin kişi katıldı - Resim : 2

CENAZEYE 250 BİN KİŞİ KATILDI

Abdülbaki El Hüseyni’nin cenazesi karayoluyla Adıyaman’ın Kahta ilçesine bağlı Menzil köyüne getirildi. Cenazenin getirilişi sırasında yaklaşık 20 kilometrelik araç kuyruğu oluştu. Köy girişini kapatan güvenlik güçleri, cenaze namazına katılmak için gelen araçları kurulan park alanına yönlendirerek yoğunluğun önüne geçmeye çalıştı. Köyde toplanan yaklaşık 250 bin kişi tarafından karşılanan cenaze, kılınan namazın ardından aile mezarlığına defnedildi.

Menzil liderinin cenazesine 250 bin kişi katıldı - Resim : 3

74 yaşında olan Abdülbaki El Hüseyni, yaklaşık 1 buçuk yıldır İstanbul’da tedavi görüyordu. Bir hafta önce durumu ağırlaşan Hüseyni, dün saat 14.10’da çoklu organ yetmezliği nedeniyle hayatını kaybetti.

Menzil liderinin cenazesine 250 bin kişi katıldı - Resim : 4

Abdülbaki Hüseyni, 2 Mayıs 1949 tarihinde Adıyaman'ın Kahta ilçesine bağlı Menzil köyünde doğdu. Gerçek yaşı 81 olan Hüseyni 1993 yılında vefat eden ağabeyi Muhammed Raşid Erol’dan sonra grubun başına geçti. Hüseyni’nin 5’i erkek 7 çocuk babası olduğu öğrenildi. 

SİYASİLERDEN TAZİYE MESAJLARI

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, Erol'un ölümünün ardından taziye mesajı yayımladı.

Karamollaoğlu, "İlmi, manevi önderliği ve hizmetleriyle hayırlı insanlar yetiştirmeye emek veren Seyyid Abdülbaki Elhüseyni Hazretlerine Cenab-ı Allah’tan rahmet; yakınlarına ve sevenlerine sabr-ı cemil niyaz ediyorum. Mekanı cennet makamı âli olsun" dedi.

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan da yaptığı açıklamada, "Ebediyete irtihal eden, ülkemizin tasavvuf önderlerinden Seyyid Abdulbaki Erol’a Allah’tan rahmet, ailesine ve tüm sevenlerine başsağlığı dilerim" ifadelerini kullandı.

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu ise şunları yazdı: "Ülkemizin ve coğrafyamızın yeri doldurulması güç kanaat önderlerinden Nakşibendi Şeyhi Sayın Abdulbaki Erol'un vefatını teessürle öğrenmiş bulunmaktayız Cenabı Allah'tan merhuma rahmet sevenlerine başsağlığı diliyoruz."