Mısır, Çalınan Tarihi Eserlerini Geri Alıyor

Mısır, Çalınan Tarihi Eserlerini Geri Alıyor

Yasa dışı yollarla ülke dışına çıkarılan Orta Krallık dönemine ait antik heykel, Mısır'ın Brüksel Büyükelçiliği tarfından teslim alındı

KAHİRE (AA) - Mısır'dan yasa dışı yollarla kaçırılan Orta Krallık dönemine ait antik heykelin Mısır'ın Brüksel Büyükelçiliği tarafından teslim alındığı bildirildi.

Tarihi Eserler Bakanı Memduh ed-Demati, yaptığı yazılı açıklamada, Mısır'ın Brüksel Büyükelçiliğinin önümüzdeki günlerde Mısır'a getirilmek üzere Orta Krallık dönemine ait antik heykeli teslim aldığı ifade edildi.

Demati açıklamasında, Tarihi Eserler Bakanlığı olarak Mısır'ın tarihi mirasının bir parçası olan bu antik eserin geri getirilmesi için ilgili tüm taraflarla işbirliği halinde büyük çaba harcadığını ve eserin mülkiyetinin kendilerinde olduğunu ispat ettiğini belirtti.

Mısır Tarihi Eserler Bakanlığı bünyesindeki Müsadere Edilmiş Tarihi Eserler İdaresi Başkanı Yusuf Halife, daha önce yaptığı açıklamada 25 Ocak 2011'deki halk devrimi sonrasında ortaya çıkan güvenlik zafiyeti nedeniyle ülkedeki tarihi eser hırsızlığının yüzde 90 arttığını belirtmişti.

Mısır hükümeti kaçırılan eserlerin ülkeye getirilmesi için son zamanlarda yoğun çalışmalar gerçekleştiriyor.