Motorine bir zam daha!

Motorine bir zam daha!
Güncelleme:

Türkiye gözlerini yeni güne yine zamla açtı. Araç sahiplerinin kabusu olan "zam" haberlerine bir yenisi daha eklendi ve geçen sene 7,25 TL, yılbaşında 11,43 TL olan motorin 27 TL'yi gördü.

Benzin ve motorin fiyatlarını doğrudan etkileyen yukarı yönlü hareketlilikler sonrası son günlerde fiyatlara peş peşe zam gelmişti.

Son olarak motorin fiyatlarına dün yapılan 95 kuruşluk zamla birlikte fiyatlar Türkiye genelinde 26 liranın üzerine çıkmıştı.

Motorine bugünden itibaren geçerli olmak üzere 87 kuruşluk bir zam daha yapıldı.

Bu zamla birlikte ise fiyatlar bir kez daha değişti.

Motorinin ortalama litre fiyatı İstanbul'da 26 lira 87 kuruşa, Ankara’da 26 lira 98 kuruşa, İzmir’de ise 26 lira 99 kuruşa yükseldi. Bazı illerde ise 27 lirayı aştı.

2022 BAŞINDAKİ FİYATLAR...

Benzinin litre fiyatı İstanbul’da bir yıl önce 7,74 TL, yılbaşında 12,29 TL idi. 
Motorinin litre fiyatı İstanbul’da bir yıl önce 7,25 TL, yılbaşında 11,43 TL idi. 

 REKOR HAZİRAN AYINDA GELDİ

Petrol ve kur etkisi ile Haziran’da akaryakıt fiyatları rekor seviyelere çıktı. Benzin 27,50 TL’yi aşarken motorin 30 TL’yi buldu. Yurt içinde enflasyonun son 24 yıla çıkmasında akaryakıt maliyetleri de en temel etken oldu.

PETROL YÜZDE 10 KAYIPTAN YÜKSELİŞE GEÇTİ

Brent petrol fiyatı ayın ilk haftasında 6 ayın en düşük seviyesini gördükten sonra yeniden yükselişe geçti

Geçtiğimiz haftadan önceki güne kadar 100 doların altında fiyatlanan brent petrolün varili uluslararası piyasalarda 100,13 dolardan işlem görüyor. 

AKARYAKIT FİYATLARI NASIL HESAPLANIYOR?

 Akaryakıt fiyatları, Türkiye'nin de dahil olduğu Akdeniz piyasasındaki işlenmiş ürün fiyatlarının ortalaması ile dolar kurundaki değişiklikler baz alınarak rafineriler tarafından hesaplanıyor. Bu hesaplanma sonucunda dağıtım firmalarınca uygulanan fiyatlar, rekabet ve serbesti nedeniyle şirketler ve kentlere göre küçük değişiklikler gösterebiliyor.