O şehirde Suriyeli sayısı vatandaş sayısını aştı !

O şehirde Suriyeli sayısı vatandaş sayısını aştı !

10 ilde Suriyeli mülteci sayısı yerel nüfusla yarışıyor..

Geçtiğimiz hafta sonu bir grup yabancı gazeteciyle bir araya gelen üst düzey bir yetkilinin Hürriyet Daily News'a verdiği bilgiye göre, Türkiye'de on ilde Suriyeli mültecilerin sayısı yerleşik nüfusun önemli bir bölümünü oluşturacak kadar arttı, hatta yer yer geçti. 110 bin mültecinin yaşadığı 108 bin nüfuslu Kilis, bunun en güzel örneği. Aynı zamanda ülkede Suriyelilerin dışında 225 bin Iraklı göçmen var.

TÜRKİYE’DEKİ MÜLTECİLERİN SAYISI AÇIKLANDI

Ali Kayalar’ın haberine göre aynı yetkili, Barack Obama'nın Suriye Özel Temsilci Yardımcısı Brett McGurk'un geçen hafta Hürriye'te verdiği röportajda, “IŞİD'i geriletmek üç yıl alır” demesiyle ilgili olarak, “umarım,” dedi  ve bunu iyimser bir öngörü olarak değerlendirdi.

BİRİNCİ TÜRKİYE İKİNCİ LÜBNAN

İncirlik üssünün kullanımıyla ilgili olarak pazarlık sürecinin dokuz ay sürdüğünü belirten yetkili, bunun doğal olduğunu, Türkiye açısından gerekseydi pazarlıkların 19 ay da sürebileceğini söyledi.

Uluslararası toplumun PYD gibi oldukça karmaşık ve tartışmalı bir yapıya merkezi bir rol atfetmesinin kendi sorumluluğunu bu örgüte yüklemek anlamına geldiğini söyleyen yetkili, ellerinde PYD içindeki bazı grupların Suriye lideri Beşar Esad ile son derece iyi ilişkiler içinde olduğuna dair istihbarat bulunduğunu anlattı.

Yetkili aynı zamanda, “Uluslararası toplumun Suriye'deki tüm siyasi hamleler için devlet olmayan aktörlere sorumluluk yüklemesinden yorulduk” dedi.

PKK'nın bir an önce silah bırakmak ve Türkiye'den çıkmak için bir yol haritası sunması gerektiğini söyleyen yetkili, aksi halde operasyonların süreceğini ifade etti.