Önümüzdeki 5 Yılda Bitcoin Fiyatı Hangi Seviyelerde Olacak?

Önümüzdeki 5 Yılda Bitcoin Fiyatı Hangi Seviyelerde Olacak?
Güncelleme:

2009 yılında piyasaya sürüldüğünden bu yana oluşan grafikler incelendiğinde aslında lider kripto para birimi Bitcoin’in sürekli bir yükseliş çizgisi çizdiği görülüyor. Peki, Bitcoin fiyatı neden sürekli artıyor?

2014 yılından beri kripto para haber sitesi olarak hizmet vermekte olan Türkiye'nin ilk kripto para haber kaynaklarından CoinTürk, Bitcoin’in önümüzdeki yıllarda ne kadar olacağı ve uzman isimlerin gelecek tahminleri üzerine bir yazı kaleme aldı.

 Bitcoin Fiyatı Neden Yükseliyor?

 Öncelikle Bitcoin arzı her dört yılda bir azalıyor ve bu da artan talep ile birleştiğinde fiyatın otomatik olarak artmasını sağlıyor. Her dört yılda bir Bitcoin’de blok ödülü yarılanması bir olay gerçekleşiyor. Böylece piyasaya sürülen BTC miktarı her dört yılda bir yarı yarıya azalmış oluyor. 

 Buna ek olarak büyük firmaların Bitcoin yatırımı yapması, ünlü yatırımcıların BTC aldıklarını açıklaması, ülkelerin kripto para birimlerine karşı giderek daha ılımlı bir tavır sergilemesi gibi nedenler de Bitcoin fiyatını pozitif etkileyen faktörler olarak sayılabilir.

 Bitcoin Fiyat Beklentileri

 Yukarıda belirtilen etkenler sebebiyle pek çok uzman isim Bitcoin fiyatının gelecekte de artmaya devam etmesini bekliyor. BTC son olarak 64.900 dolar ile kendi rekorunu kırmış olsa da bu fiyatın nihai fiyat olmadığı düşünülüyor. Bitcoin fiyat beklentileri söz konusu olduğunda ilk olarak 2021 yılı bitmeden 100.000 dolarlık bir hedefin olduğu ifade edilebilir.

 Bunların yanı sıra CoinTürk adlı kripto para, Bitcoin ve Blockchain haber sitesinde de belirtildiği gibi Ark Invest’in CEO’su Cathie Wood yaptığı son açıklamalarda Bitcoin’in önümüzdeki beş yıl içinde 500.000 dolar olacağını dile getirdi. 

 Buna ek olarak NorthmanTrader‘ın kurucusu Sven Henrich de Wood’un öngörüsünü destekliyor. Henrich yaptığı açıklamalarda 2026 sonuna kadar Bitcoin’in 500.000 dolara kadar yükselebileceğini dile getirdi.

 Bitcoin Fiyatı

 Önemli isimlerin tahmin ettiği gibi BTC fiyatının 500.000 doları görebilmesi için güncel fiyatlar göz önüne alındığında yaklaşık olarak 10 katlık bir artış yaşaması gerekecek. Bu beş yıl içinde yukarıda bahsettiğimiz gibi bir yarılanma süreci olacağı için şu anda her ne kadar ütopik görülse de 500.000 dolarlık hedef ulaşılmaz değil.

 

Etiketler advertorial