Patent Ve Marka Uzmanları Eminönü Meydanı'na Çıkıyor

Patent Ve Marka Uzmanları Eminönü Meydanı'na Çıkıyor

İSTANBUL (AA) - Destek Patent ekibi tarafından, vatandaşların marka ve patent konusunda bilinçlendirilmesi amacıyla Eminönü Meydanı'nda Focus Aktif Saha...

İSTANBUL (AA) - Destek Patent ekibi tarafından, vatandaşların marka ve patent konusunda bilinçlendirilmesi amacıyla Eminönü Meydanı'nda Focus Aktif Saha Toplantısı (FAST1) gerçekleştirilecek.

Destek Patent'ten yapılan açıklamada, markalaşmak ve icat yapmanın Türkiye'nin önemli sorunlarından biri olduğu ve ülke geleceğinin bu konulardaki başarılarla yakından ilişkili olduğu belirtildi.

Destek Patent ekibinin FAST1 adı verilen etkinlikle vatandaşları marka ve patent konusunda bilinçlendirmek için meydanlara çıkacağı kaydedilen açıklamada, ilk etkinliğin Eminönü’nde yapılacağı vurgulandı.

Açıklamada, projeyi hayata geçiren Destek Patent AŞ Genel Müdürü Mehmet Emre Vural'ın görüşlerine de yer verildi.

Vural, fikri ve sınai haklar alanında farkındalık oluşturmanın, ülke ekonomisinin gelişimi için önemli bir basamak olduğunu, bu konunun ısrarla altını çizdiklerini ifade etti.

Türkiye'nin çok yakında fikri ve sınai mülkiyet alanında yasal bir düzenlemeye kavuşacağına dikkati çeken Vural, bugüne kadar kararnameyle yönetilen marka ve patent alanının artık bir yasayla yönetileceğini aktardı.

Vural, yasanın pek çok sorun barındıran markalaşma ve patent alanında tüm girişimcilerin önünü açacağını dile getirerek, şunları da kaydetti:

"Bu vesileyle sokaklara çıkmak, hem yeni fırsatları halkımıza açıklamak hem de bilinmeyenleri aydınlatmak istiyoruz. FAST1 projesini hayata geçirme gerekçemiz budur. Bu projeyle marka-patent uzmanları, her ay bir bölgeyi ve o bölgedeki KOBİ'leri ziyaret edecek. Marka, patent ve tasarım konularına dair tüm bilinmeyenleri yanıtlayacak. Projeye İstanbul Eminönü ile başladık.

Marka-patent uzmanlarımız tarafından her ay farklı bölgelerde gerçekleşecek ziyaretlerle fikri ve sınai haklara ilişkin bilinci tüm yurtta oluşturmayı hedefliyoruz. 2011 yılından bu yana 95 binin altına düşmeyen marka başvurusu ile Avrupa'da zirvedeyiz. Fakat markalarımız, Avrupalı markalar kadar kalıcı olamıyor. Yeni markalar üretmek kadar, üretilen markaların korunması da önemli. Ancak güçlü markalar oluşturarak gelişmiş ülkeler arasına girebileceğimizi unutmamalıyız."

Etiketler diğer Destek Patent