PKK'dan DEAŞ taktiği: Bomba yüklü drone ele geçirildi

PKK'dan DEAŞ taktiği: Bomba yüklü drone ele geçirildi
Güncelleme:

DEAŞ'ın Suriye ve Irak'ta uyguladığı havadan saldırı taktiğini şimdi de terör örgütü PKK yaptı.

Ağrı'nın Doğubayazıt ile Van'ın Çaldıran ilçeleri arasındaki Tendürek Dağı bölgesinde PKK terör örgütüne yönelik operasyonlar devam ederken, güvenlik güçleri bomba yüklü bir drone ele geçirdi.

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) internet sitesinden yapılan açıklamada, Ağrı'nın Doğubayazıt ilçesinde, 11 Kasım günü güvenlik güçleri tarafından icra edilen arazi aramasında, terör örgütüne ait, bomba yüklü drone ele geçirildiği duyuruldu.

Terör örgütü PKK'ya ait olduğu belirlenen "drone"un ucunda bomba atar mühimmatı olduğunu tespit eden güvenlik güçleri, durumu Ağrı İl Jandarma Komutanlığına bildirdi.

Olay yerine gelen uzman jandarma ekipleri, bombayı "drone"dan ayırarak imha etti.

El konulan "drone", incelenmek üzere jandarma komutanlığına götürüldü.

PKK'dan DEAŞ taktiği: Bomba yüklü drone ele geçirildi - Resim : 1

''300 METREDEN KONTROL EDİLEBİLİYOR''

Tüfek bombası, havan mermisi ile el bombası taşımaya müsait, 300 metre uzaktan kontrol edilebilen ve kameralı Çin malı bir drone olduğu öğrenildi.

VALİLİKTEN DRONE AÇIKLAMASI
Ağrı'nın Doğubayazıt ilçesinde PKK terör örgütüne yenilek bulunan drone ile ilgili Valilik açıklama yaptı. Açıklamada, şöyle denildi:

"Ağrı Dağı'nda faaliyet gösteren bölücü terör örgütü mensuplarının elinde Demirkapı ve Hallaç bölgelerinde Drone aracı olduğu ve söz konusu drone aracının bombalı düzenekle hazırlanarak eylem için kullanılacağı bilgisi elde edilmiştir. Bu kapsamda Ağrı İl Jandarma Komutanlığı ekiplerimizce söz konusu drone aracının tespiti ve imhasına yönelik belirtilen bölgelerde yürütülen çalışmalar kapsamındaki arazi taraması neticesinde Ağrı Dağı güney eteklerinde Yaygınyurt ve Aşağı Tavla köyleri arasındaki bölgede tüfek bombası ile bombalı düzenek şeklinde hazırlanmış ve düşmüş halde drone aracı bulunmuştur."

PKK'dan DEAŞ taktiği: Bomba yüklü drone ele geçirildi - Resim : 2

DAHA ÖNCE DEAŞ KULLANMIŞTI

PKK'nın taktik bombalı drone'un benzeri daha önce Fırat Kalkanı Harekatı'nda DEAŞ tarafından askerlerimize karşı kullanılmıştı. Bu da terör örgütü PKK'nın, DEAŞ'ın havadan terör taktiğini örnek aldığını gösteriyor. Ağrı Doğubayazıt'ta komandoların bulduğu drone üzerinde yer alan düzeneğin içerisine yerleştirilen el bombasının pimini çekmek için ayrı bir motorunun olduğu görüldü. Drone, askeri birlik gibi terör saldırıları için hedef konumunda olan alanlara ulaştığında düzenek teröristler tarafından uzaktan aktif hale getiriliyor.

Seçiniz...

Etiketler PKK bomba drone deaş