''Hiç bir erkek Öcalan gibi kadınların ruhuna girememiş'

''Hiç bir erkek Öcalan gibi kadınların ruhuna girememiş'

HDP'li vekil Selma Irmak, Öcalan'a ilginç övgüler yağdırdı.

HDP Şırnak Milletvekili ve Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Eş Başkanı Selma Irmak, Abdullah Öcalan'ın kadınların özgürleşmesine dönük çaba gösterdiği görüşünü savunarak, 'Dünyada hiç bir erkeğin kadını bu kadar peşinden koşturamadığını, büyütemediğini ve ruhuna giremediğini' söyledi.
Demokratik Özgür Kadın Hareketi (DÖKH) platformunun Diyarbakır'da düzenlediği 1'inci Kadın Kongresi'ne, Suriye'nin Rojava bölgesindeki Demokratik Birlik Partisi (PYD) Eş Başkanı Asya Abdullah, bazı HDP'li kadın milletvekilleri, Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Gültan Kışanak, Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Eş Başkanı Selma Irmak, DBP Eş Genel Başkanı Emine Ayna, Avusturya Parlamenteri Berivan Aslan, Dünya Kadın Yürüyüşü (DKY) Arap ve Ortadoğu Temsilcisi Souad Mahmoud, Tunus'tan avukat Basma Belaid, ANC Parlamenteri Vuyiwe Hani, Katalan Parlamenteri İsabel Valet, SYRİZA Gençlik Örgütü üyelerinin yanı sıra Türkiye, Irak, Suriye ve İran'dan yüzlerce Kürt kadını yöresel kıyafetleriyle katıldı.

ÖCALAN KÖŞESİ

Kongre salonu dışındaki giriş bölümünde Fransa'nın Paris kentinde öldürülen PKK'lılar Sakine Cansız, Fidan Doğan, Leyla Şaylemez ile çatışmalarda ölen bazı PKK'lı ve YPG'lilerin yanı sıra kadın Kürt sanatçılarının da fotoğrafları asıldı. 'Özgür Kadınla Demokratik Ulusu İnşa Ediyoruz' yazılı pankart asılan salonun girişinde Abdullah Öcalan, Tunceli'de 30 Haziran 1996 tarihinde bayrak töreninde askerlerin şehit düştüğü canlı bomba eylemini yapan PKK'lı Zeynep Kınacı ile örgütte 'Beritan' kod adlı Gülnaz Karataş'ın fotoğraflarının asıldığı ve şeritle çevrilen bölümdeki deftere kadınlar duygu ve düşüncelerini yazdı. Kongrenin açılış konuşmasını Demokratik Özgür Kadın Hareketi üyesi Melika Karagöz yaptı. Suriye'den gelen PYD Eş Başkanı Asya Abdullah da konuşmasında "Kürt halk önderi Sayın Abdullah Öcalan'ı saygıyla selamlıyoruz. Binlerce Kürt kadını sistemin kirli oyunlarına karşı ciddi bir mücadele yürüttü.. Kadınlar geri sisteme karşı Kobani'de, Kerkük'te, Şengal'de mücadeleyi yükseltmiştir. Kadının öz savunma gücü yoksa siyaset, adalet, özgürlükten söz edemeyiz" dedi.