Abdurrahman Dilipak pişman mısınız sorusuna böyle yanıt verdi

Abdurrahman Dilipak pişman mısınız sorusuna böyle yanıt verdi
Güncelleme:

Yeni Akit yazarı Abdurrahman Dilipak, İstanbul Sözleşmesi’ni savunanlara yönelik sözleri nedeniyle perşembe günü ifade verecek. Kullandığı ifadeler nedeniyle pişman olup olmadığı sorulan Abdurrahman Dilipak, yeni tartışmaların önünü açacak ifadeler kullandı.

Yeni Akit yazarı Abdurrahman Dilipak perşembe günü ifade verecek. Kullandığı ifadeler nedeniyle pişman olup olmadığı sorulan Abdurrahman Dilipak, yeni tartışmaların önünü açacak ifadeler kullandı.

Yeni Akit yazarı Abdurrahman Dilipak, köşesinde İstanbul Sözleşmesi’ni hedef almış ve sözleşmeyi savunanlara “Fahişe ve türevleri” şeklinde ifade kullanmıştı. Bunun üzerine başlayan tartışmalar sonrası Abdurrahman Dilipak hakkında AK Parti Genel Merkezi ve il teşkilatları ve yönetim kurulunda Sümeyye Erdoğan’ın da bulunduğu KADEM suç duyurusunda bulunmuştu.

Dilipak, dün AK Parti’nin Ankara’da açılan hukuk davası ile ilgili ifadesini mahkemeye sundu.

Halk TV'den Ali Isıyel'in sorularını yanıtlayan Dilipak, yaptığı açıklamada, geri kalan suç duyurularıyla ilgili ifadesini perşembe günü Küçükçekmece’de vereceğini ifade etti.

"YEŞİL SERMAYE'NİN NİYE KARŞI ÇIKMADIĞINI SORGULADIM"

"Fahişe" ifadesini kullandığı için pişman olup olmadığını sorulan Dilipak şöyle konuştu:

"Fahişe kelimesini tek başına kullanmadım, yazımda ifade edilen; “Bu Fahişe ve türevleri” şeklindedir. Bu ifadeler, LGBT’nin Onur Yürüyüşü’ndeki pankartlarda ifade edilen aileyi, gençliği, genel ahlâkı ifsada yönelik, fuhşiyatı teşvik eden kişi ve çevrelere yöneliktir.

Pişmanlık gerektiren bir söz söylemedim. Israrla birilerinin yazılanın dışında isnat edilen suçlamaları anlamakta zorluk çekiyorum. Bu çevrelere karşı birileri destek verirken Yeşil Sermaye'nin niye bunlara karşı çıkmadıklarını sorguluyorum yazımda."

"FETÖ'NÜN ZİHNİYET İKİZİ BİR TOPLULUK"

Dilipak’a yazılarında sürekli bahsedilen AK Parti’lilerin kimler olduğu ve bunları niçin AK Parti'den ayırdığı sorulduğunda ise "Çok açık değil mi, FETÖ’nün zihniyet ikizi bir topluluk" ifadelerini kullandı. 

Dilipak bu eleştiriyi getiren ilk ve son kişi olmadığını da belirterek, perşembe günü savcılığa vereceği dosyada onlarca sayfada başka yazarların anlatımları ve kendisinin verdiği örnekler olduğunu söyledi.

Dilipak’ın “AK Parti’nin papatyaları” başlıklı yazısıyla ilgili olarak HKP’nin suç duyurusuna yönelik dün verdiği savunması ise şöyle:

“AK Parti’nin Papatyaları” başlıklı yazım için ilk suç duyurusunu Halkın Kurtuluş Partisi (HKP) Kadın-Çocuk Komitesi üyeleri 5 Ağustos’ta İstanbul Çağlayan Adliyesi’nde yapmıştı..

HKP’li Kadınlar ilk suç duyurusunun ardından, aynı gün ve takip eden günlerde Adana, Ankara, Bursa, Balıkesir, İzmir ve İzmir’in Aliağa ilçesinde, Edirne, Muğla’nın Bodrum ve Marmaris ilçelerinde, Hatay’ın Samandağ, İskenderun ve Erzin ilçelerinde, Konya’nın Seydişehir ilçesinde, Kocaeli’nin Gebze ilçesinde ve Tekirdağ’ın Çorlu ilçesinde suç duyurusunda bulunulmuştu.

Bu suç duyuruları ile ilgili olarak 28.9.2020 tarihinde, gazetemizin avukatı Ali Paccı tarafından yazılı ifadem Küçükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığına iletildi.

İnternet sayfamızda, hakkımızdaki bir çoğu “Kopyala – Yapıştır” şeklindeki suç duyurusu ve buna cevabımızı sunuyoruz. Mahkemeye sunulan ifademizin eklerindeki belgeler, daha önce AK Parti’nin tazminat davası için verdiği dilekçede de bulunduğundan, bu suç duyurusu ile ilgili EK’leri burada tekrar yayınlamıyoruz.”