AK Parti ile MHP'nin seçim ittifakı Meclis'e geliyor

AK Parti ile MHP'nin seçim ittifakı Meclis'e geliyor
Güncelleme:

AK Parti ve MHP arasındaki seçim ittifakı çalışmaları TBMM'ye taşınıyor. Tarafların üzerinde anlaştığı düzenlemenin Meclis gündemine taşınarak yerel seçim paketine konulması bekleniyor.

18 Mart’ta kongresini yapacak olan MHP’nin ısrarı üzerine ittifakla ilgili düzenlemenin yerel seçim paketine konulması ve en geç mart sonuna kadar TBMM Genel Kurulu’ndan çıkarılması yönünde eğilim oluştu.

AK Parti ve MHP arasında seçim ittifakına ilişkin yapılan çalışmalarda sona doğru gelinirken; 18 Mart’ta kongresini yapacak olan MHP’nin ısrarı üzerine ittifakla ilgili düzenlemenin yerel seçim paketine konulması ve en geç mart sonuna kadar TBMM Genel Kurulu’ndan çıkarılması yönünde eğilim oluştu. İttifak modeli konusunda ‘ara formül’ geliştirilirken, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin ittifak çatısı altında ‘tak tak’ olarak nitelendirdiği hem ittifak bölümüne hem partiye mühür vurulması yerine ittifak çatısı altında yalnızca bir partiye mühür vurulması görüşü öne çıktı.

Uyum da gündemde

Taslağın liderlere sunulmasının ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin bir araya gelerek bir değerlendirme yapabileceği ve taslağın son biçiminin verilmesinin ardından yasa önerisinin TBMM Başkanlığı’na sunulması bekleniyor. Komisyonun çalışmaları, yalnızca seçim ittifakıyla sınırlı olmayacak, bu konudaki çalışmanın tamamlanmasının ardından diğer uyum çalışmalarının görüşmeleri yapılacak.