AK Parti Sözcüsü Ünal'dan CHP'nin iddiasına sert yanıt

AK Parti Sözcüsü Ünal'dan CHP'nin iddiasına sert yanıt
Güncelleme:

AK Parti Sözcüsü Mahir Ünal, CHP Genel Başkan Yardımcısı Öztürk Yılmaz'ın ÖSO ile ilgili ortaya attığı iddiaya çok sert yanıt verdi.

AK Parti Sözcüsü Mahir Ünal, CHP Genel Başkan Yardımcısı Öztürk Yılmaz'ın ÖSO'nün El Kaide'den çıktığı yönündeki sözlerine sert tepki gösterdi. Ünal, CHP'lilerin şunu bilmeleri gerekiyor ki eğer DEAŞ'ın müttefikini arıyorlarsa DEAŞ'ın  müttefiki PYD'dir. CHP ÖSO'yu terörist gibi göstererek çok tehlikeli bir şey yapıyor" dedi.

AK Parti Sözcüsü Mahit Ünal, Genişletilmiş İl Başkanları toplantısı öncesinde açıklamalarda bulundu. CHP Genel Başkan Yardımcısı  Öztürk Yılmaz'ın bir televizyon kanalında  ÖSO'nün El Kaide'den çıktığı yönündeki iddiasına tepki gösterdi.  Ünal şunları söyledi: "CHP çok tehlikeli bir şey yapmakta. CHP, Zeytin Dalı Harekatı'na, Türk Silahlı  Kuvvetlerine dönük herhangi bir şey söyleyemediği için sahada bizimle birlikte  canını ortaya koyan Özgür Suriye Ordusu'nu itibarsızlaştırmak ve onu terörle,  DEAŞ'la ilişkilendirmek için yine maalesef algı operasyonuna başlamış gözüküyor.  Şunu bilmeleri gerekiyor ki eğer DEAŞ'ın müttefikini arıyorlarsa DEAŞ'ın  müttefiki PYD'dir."

ABD ISRARLA REDDETTİ

ABD'nin güvenli bölge önerisi ile ilgili de konuşan Ünal, "Dışişleri Bakanımız bu konuda gerekli açıklamaları yaptı, güvenli bölge ile ilgili geçmişte Türkiye'nin ısrarla çağrıları oldu. Mülteciler için bu bölgenin hem uçuşa yasak hem güvenlik bölge oluşturması... Ama ABD bunu ısrarla reddetti. Geldiğimiz noktada terör bir koridoru oluşturmaya çalışırken Amerika'nın bu konuda kafa karışıklığının devam ettiğini görüyoruz" dedi.

ABD SÖZCÜSÜNÜN PKK AÇIKLAMASI İLGİNÇ

ABD'li sözcünün açıklamasında PYD yerine PKK'yı kullanmasıyla ilgili  olarka ise "Bu da son derece ilginç. Bunu düzeltme gereği de görmedi. Hem ABD'nin hem AB'nin Suriye'deki faaliyetlerine dikkat çekiyorduk. Suriye'de SDG adı altında PKK'yı silahlandırdığını söylüyorduk. Dışişleri Sözcüsü bunu itiraf etmiş oldu" ifadesini kullandı.