AK Parti'de kritik tarih belli oldu

AK Parti'de kritik tarih belli oldu

AK Parti’de aday temayül tarihi belli oldu.

Ak Parti’de, 22 Mayıs’ta gerçekleştirilecek olağanüstü kongre için, “aday temayülü” 16-17 Mayıs’ta gerçekleştirilecek. İl başkanları, milletvekilleri, MKYK ile partinin kurucu üyelerinden adaylık için, “tek isim” önermeleri istenecek.

Kongre hazırlık komisyonunda da görev yapan Teşkilat Başkanı Mustafa Ataş'ın çağrısıyla gerçekleştirilecek toplantılarda, il başkanları, milletvekilleri, MKYK (Merkez Karar ve Yönetim Kurulu) ile partinin kurucu üyelerinden adaylık için, “tek isim” önermeleri istenecek.

Toplantılara Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun katılıp katılmayacağı ise henüz netleşmedi. Her önemli kararda olduğu gibi yeni Genel Başkan adayının tespitinde de, “temayül” geleneğinin sürdürülmesine karar verdi.

İlk temayül yoklaması 16 Mayıs Pazartesi günü gerçekleştirilecek. 17 Mayıs'ta ise milletvekilleri, partinin kurucu üyeleri ile MKYK üyelerine, “AK Parti Genel Başkan adayı olarak kimi görmek istersiniz” sorusu yöneltilecek. Milliyet'te yer alan habere göre katılımcılardan adaylık için, “tek isim” önermeleri istenecek.