AK Parti'den bir ilde daha itiraz

AK Parti'den bir ilde daha itiraz
Güncelleme:

AK Parti Mardin Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen Ahmet Türk’ün geçen dönem yerine kayyım atanarak başkanlık görevinden alındığını öne sürerek, mazbatanın ikinci sıradaki kendi adayları Mehmet Vejdi Kahraman’a verilmesini istedi.

Cumhuriyet'ten Mahmut Oral'ın haberine göre, Diyarbakır, Siirt ve Kars’ın ardından bu kez de Mardin’de AK Partililer, OHAL döneminde alınmış kararlara dayanarak, belediye başkanlığı koltuklarının kendilerine verilmesini gerektiğini savunuyor. 

Başvuruyu değerlendiren Mardin İl Seçim Kurulu AK Parti’nin başvurusunu reddetti. Kurul kararında 2972 Sayılı Mahalli İdareler Kanunu’nun 9’uncu maddesi ve 2989 Sayılı Milletvekili Seçim Kanununun 11’inci maddesine atıfta bulunarak, Türk’ün seçilmesinde kanuna bir aykırılık olmadığını belirtti. Bu kararın ardından Mardin İl Başkanlığı’da kurulun ret kararı nedeniyle YSK’ye başvurdu. Türk’ün avukatları ise mazbatanın verilmesi için İl Seçim Kurulu’na başvurdu. İl Seçim Kurulu, YSK’nin AK Parti’nin başvurusu ile ilgili kararının beklenmesi gerektiğine işaret ederek, mazbatayı vermedi.