AK Partili başkan 400 işçiyi işten çıkardı

AK Partili başkan 400 işçiyi işten çıkardı
Güncelleme:

Seçim öncesi “Gönül Belediyeciliği” sloganını kullanarak seçilen Balıkesir Belediyesi'nin AK Partili başkanı Yücel Yılmaz, Ramazan Ayı öncesi 400’e yakın işçinin işine son verdi.

Balıkesir’de 31 Mart yerel seçimlerini çok az oy farkıyla kazanan AKP’li Yücel Yılmaz Ramazan Ayı öncesi 400'e yakın işçinin işine son verdi.  Balıkesir Postam gazetesinin haberine göre İşten çıkarılanların çoğu İŞKUR vasıtasıyla işe alınan personeller. Ayrıca bu personellerin görevi mezarlık temizleme ve ilaçlama olduğu belirtildi. Yaz ayının gelmesiyle birlikte mezarlık temizliği ve ilaçlama personeline en çok ihtiyaç duyulacak zamanda, bu bölümden personellerin kovulması tepki çekti.

İşlerine son verilen ve haksızlığa uğradıklarını personeller soluğu Büyükşehir Genel Sekreteri Mustafa Küçükkapdan'ın yanında aldı. Durumu gazetelere bildireceklerini söyleyen personele Genel Sekreterin verdiği cevap “İstediğiniz yere verin, gazetelerde çıkınca sonucun değişeceğini mi sanıyorsunuz” oldu.

ERDOĞAN, CHP’Yİ SUÇLAMIŞTI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan daha birkaç gün önce Kızılcahamam kampında tam da yaşanan bu durumdan bahsetti ve işçi kıyımı yaptığını söylediği CHP'li belediyeleri ve belediye başkanlarını eleştirerek, "Siyasi sebeplerle kimsenin ekmeğiyle oynanmamalı" demişti.