Akın: ''Balıkesir istiklal madalyasını hak ediyor''

Akın: ''Balıkesir istiklal madalyasını hak ediyor''
Güncelleme:

CHP Balıkesir Milletvekili ve Genel Başkan Başdanışmanı Ahmet Akın Balıkesir’in düşman İşgalinden kurtuluşunun 95. Yıldönümü olması nedeniyle açıklamada bulundu.

Akın’ın açıklaması şu şekilde;

Birinci Dünya Savaşı’ndan yenik çıkmış, üstelik Mondros Mütarekesi’ndeki ordunun terhisi ve donanma ile cephanelerin teslimi gibi maddelerle, savaşamaz hale getirilmiş bir devletin kurtuluşundaki en önemli etken Kuva-yi Milliye Ruhu’dur. Atatürk’e Ordu yok’ denildiğinde ‘Yapılır’ dedirten; ‘Para yok” denildiğinde  “Bulunur” dedirten; “Düşman çok” dediklerinde, “Yenilir” dedirten kahraman Türk milletinin mücadeleci ruhuydu.

Dünya üzerinde sadece Türk milletinde olan bu ruh düzenli ordu kurulana kadar düşmana geçit vermemiştir. Yurdun dört bir tarafında milletin azim ve kararıyla kurulan bu birlikler Türk milletinin hiçbir devletin ve ulusun egemenliğine girmeyeceğini göstermiştir.

Ulusal Kurtuluş Savaşı’mızda bizleri en çok uğraştıran Yunanlılara karşı kazanılan zaferde Balıkesir’imizin katkıları da oldukça önemlidir. İzmir’in işgalinden hemen sonra Kuva-yi Milliye ateşi Balıkesir’de yakılmıştır. Kuva-yi Milliye Şehri olarak bilinen ilimiz, Kurtuluş Mücadele’mizin sembol şehirlerinden biri olmuştur. Kahraman Balıkesir’imize İstiklal Madalyası verilmesi için vermiş olduğum kanun teklifi TBMM’de görüşülmeyi beklemektedir. Balıkesir’in hakkı olduğunu düşündüğüm İstiklal Madalyasının verilmesi konusunda tüm siyasi partilere mensup milletvekillerinden destek beklediğimi bu vesile ile ifade etmek istiyorum.

Bu bağlamda Balıkesir’imizin düşman işgalinden kurtuluşunun 95. Yıldönümünü kutluyorum.

Ulusal Kurtuluş Savaşımızı zaferle sonuçlandırarak tam bağımsız Türkiye’yi var eden başta büyük devlet adamı Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, silah arkadaşları ile şehitlerimizi saygı ve minnetle anıyorum.

Etiketler ahmet akın