Aliyev: Büyük bir zafer kazandık

Aliyev: Büyük bir zafer kazandık

Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev, cephe hattındaki operasyonda büyük bir zafer elde ettiklerini söyledi.

Dağlık Karabağ'daki gelişmelerle ilgili açıklama yapan Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Bakü'nün savaştan değil, barıştan yana olduğunu söyledi.

Cumhurbaşkanı Aliyev, Amerika dönüşünün ardından, Olağanüstü Güvenlik Konseyi toplantısı düzenledi. Aliyev, yapılan bu ateşkes ihlali sonucu ordu mensuplarının ve sivil vatandaşların öldüğünü ifade etti.

Provokasyona cevap olarak yürütülen operasyon sonucu askeri zafer kazandıklarını belirten Cumhurbaşkanı Aliyev, Konuşmasına şöyle devam etti:

"Bu tahribat Ermenistan'ın Azerbaycan'a karşı sinsi politikasının göstergesidir. Bu provokasyon ordumuz tarafından layıkıyla cevaplandırıldı. Düşmana büyük darbeler vuruldu, düşman büyük kayıplar verdi. Diyebilirim ki, düşmana sarsıcı darbe vuruldu. Bugün temas hattında Azerbaycan üstünlüğü daha da pekişti. Provokasyona cevap olarak yürütülen askeri operasyon sonucu büyük askeri zafer kazandık. Azerbaycan halkı kendi öz topraklarını savunuyorlar, Vatan uğruna savaşırlar, şehit olurlar. Tüm şehitlerimizin anısı kalbimizde sonsuza kadar yaşayacak" dedi.