Beşiktaş Belediyesi'nden o iddiaya yalanlama

Beşiktaş Belediyesi'nden o iddiaya yalanlama

Beşiktaş Belediyesi'nin temizlik işçilerine yeni sözleşme imzalatılarak maaşlarının düşürüleceği iddialarını yalanladı.

22 Şubat 2016 tarihinde bazı basın ve yayın organlarında Beşiktaş Belediyesi temizlik işçilerinin yeni sözleşme imzalatılarak maaşlarının düşürülmek istenmesi gerekçesiyle eylem yaptığına ilişkin haberler yer almıştır. Gerçeği yansıtmayan bu haberler üzerine bu açıklamaya lüzum görülmüştür…

Bugün (22 Şubat 2016 )sabah saatlerinde Beşiktaş Belediyesi ile ilgili bazı yazılı ve görsel basında yer alan “Beşiktaş Belediyesi Temizlik işçileri eylemde” başlıklı haberlere yer verilmiştir. Oysaki Beşiktaş Belediye Başkanı Av. Murat HAZİNEDAR göreve geldiği günden bu yana; İstanbul’daki belediyeler arasında personeline en yüksek maaş ödemesi yapan belediye olarak bir ilki gerçekleştirmiştir.

Belediyemiz bünyesinde çalışan personelin maaşının düşürülmesi, izinlerinin kısaltılması veya başkaca personelin mağduriyetine yol açacak herhangi bir uygulama veya tasarruf söz konusu değildir. Kaldı ki; belediyemiz temizlik işleri personelinin maaşlarının iyileştirilmesi amacıyla işveren Alfatek Çevre Hizmetleri Ltd. Şti. ile yapılan görüşmeler ve diğer yasal çalışmalar neticesinde belediyemiz temizlik işleri bünyesinde çalışan her bir personelin maaşına 2016 yılı itibari ile yaklaşık yüzde 10 zam yapılmış, bunun yanı sıra personele dini bayramlarda ve yılbaşında 500-TL ikramiye ödenmesi sağlanmıştır. Böylece belediyemiz temizlik işleri bünyesinde en düşük maaşla çalışan bir personelin 2015 yılı Aralık ayında net 2.060,42-TL olan maaşı, 2016 yılı Ocak ayı itibari ile 2.332,33-TL’ye yükseltilmiştir.

Dolayısı ile “Emek en yüce değerdir” anlayışı ile hareket eden bir yerel yönetim olarak Belediyemiz bünyesinde çalışan personelin maaşlarının düşürülmesinin aksine, yaklaşık yüzde 10 oranında maaş artışının sağlandığı; konuya ilişkin yapılan haberlerin gerçeği yansıtmadığı kamuoyunun bilgilerine saygıyla sunulur.

Kamuoyunun bilgilerine saygılarımızla sunarız…

 

Beşiktaş Belediyesi