Çavuşoğlu'ndan Salih Müslim açıklaması !

Çavuşoğlu'ndan Salih Müslim açıklaması !
Güncelleme:

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Almanya'da görülen PYD elebaşı Salih Müslim hakkında açıklamalarda bulundu.

Almanya'da görülen PYD elebaşı hakkında konuşan Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, “Salih Müslim ile ilgili girişimlerimiz oldu. Yarın da Almanya’da Sigmar Gabriel ile buluşacağız ve bu konuyu ele alacağız. Nereye giderse gitsin, peşini bırakmayacağız” dedi.

Bugün gazetecilerin PYD/YPG'nin terör elebaşı Salih Müslim'in Almanya'dan iadesi hakkındaki sorusuna yanıt veren Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, yarın Alman mevkidaşıyla görüşeceğini hatırlattı. “Salih Müslim ile ilgili girişimlerimiz oldu. Yarın da Almanya’da Sigmar Gabriel ile buluşacağız ve bu konuyu ele alacağız. Nereye giderse gitsin, peşini bırakmayacağız. Çünkü Türkiye’deki terör saldırılarının sorumlusu olarak tutuklama kararı var” dedi.

Türkiye, PYD/YPG'nin terör elebaşı Salih Müslim'in peşini bırakmıyor. Ankara, terör örgütü PKK'nın Suriye uzantısı YPG'nin eş başkanı için Almanya'dan geçici tutuklama ve iade istedi.

Türkiye'nin resmi iade isteğini duyuran Anadolu Ajansı, mahkeme kararının Cuma günü Alman yetkililere iletildiğini belirtiyor.

Müslim, son olarak hafta sonu Berlin'deki bir terör mitingine katılmıştı.

Avrupa'da ülke ülke dolaşan Müslim, Çekya'nın başkenti Prag'da gözaltına alındıktan sonra mahkeme tarafından serbest bırakılmıştı. Türkiye'nin iade talebine yanıt vermeyen Çekya'ya Ankara nota vermişti.

Ankara 14. Ağır Ceza  Mahkemesi, 13 Mart 2016'da Ankara'da Kızılay Güvenpark'taki otobüs duraklarında bomba yüklü araçla düzenlenen ve 36 kişinin yaşamını yitirdiği, 349 kişinin yaralandığı terör saldırısının arkasındaki isim için 'kırmızı bülten' kararı kararı vermişti.