CHP'li vekil yanlışlıkla ''kabul oyu'' kullandı

CHP'li vekil yanlışlıkla ''kabul oyu'' kullandı
Güncelleme:

İnfaz düzenlemesine CHP Milletvekili Emine Gülizar Emecan'ın kabul oyu verdiği ortaya çıktı. Kürsüden yasaya karşı konuşma yapan Emecan'ın yanlışlıkla 'evet'e bastığını anlatarak, "Daha sonra pusula verip düzeltmeye çalıştım ama ama elektronik oylama olduğu için kabul edilmedi" dedi.

AK Parti ve MHP’nin oylarıyla kabul edilen 70 maddelik infaz teklifine CHP, HDP ve İYİ Parti grupları karşı oy vereceklerini beyan etti. Elektronik oylamada da 3 partiden milletvekillerinin ret oy verdiği görüldü. Ancak oylama sonuçlarında CHP İstanbul Milletvekili Emine Gülizar Emecan’ın kabul oyu kullanmış olması dikkat çekti.

Teklife karşı kürsüden konuşma da yapmış olan Emecan, partisinin “ret” tutumuna karşın “kabul” oyu vermiş olmasının bir yol kazası olduğunu belirterek şunları söyledi:

“Elektronik oylamalarda bazen sistemde hata oluyor. Bugüne kadar başıma gelmemişti. Bu oylama sırasında sisteme giremedim. Daha sonra başka masadan tekrar denedim. Bu arada zamanda çok dardı. Öyle olunca yanlışlıkla evete basmışım. Daha sonra pusula verip düzeltmeye çalıştım ama ama elektronik oylama olduğu için kabul edilmedi. Düzelmesi için uğraştım ama mümkün olmadı. Biz eşit, adil bir infaz yasası istedik, görüşmelerde de bunu savunduk.”