Cüneyd Zapsu'dan Cumhurbaşkanı Erdoğan için yıllar sonra gelen itiraf

Cüneyd Zapsu'dan Cumhurbaşkanı Erdoğan için yıllar sonra gelen itiraf
Güncelleme:

AK Parti'nin kurucularından olan ve 2008 yılında partiden istifa eden iş insanı Cüneyd Zapsu, 2000'li yılların başında Cumhurbaşkanı Erdoğan ile farklı düşündüğünü ancak yıllar sonra Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın haklı çıktığını söyledi.

AK Parti kurucu üyesi olan ve 2001 yılından 2008 yılına kadar AK Parti MKYK'sında görev yapan, Genel Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın Özel Asistanlığı ve Veri Koordinatörlüğünü yapan, 2008 yılında tüm aktif siyasi görevlerinden istifa eden Cüneyd Zapsu, savunma sanayii ile ilgili dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

Malatyalı İşadamları Derneği’nin (MİAD) geçtiğimiz Cuma günü düzenlediği 2023 yılının son MİAD Yüksek İstişare Kurulu toplantısında güncel konularda değerlendirmelerde bulunan Cüneyd Zapsu konuşmasında şu ifadelere yer verdi:

"Ben Sayın Cumhurbaşkanımız ile beraber çok yakın çalıştım. İlk başlarda hele neredeyse günde 18-19 saat. O sıralar anlaşamadığım bir tane önemli husus vardı. 2000’li yılların başları işte. Ben diyordum ki parayı savunma sanayiiye değil, şuralara yatıralım. Haklı çıktı. Hem de öyle haklı çıktı ki. Bunu da açıkça söyleyeyim. Ben bu kadar böyle anti-militarist, globalist bir adamım, haklı çıktı. Çünkü bizim şu anda savunma sanayimiz bu durumda. O zamanlar yatırımlar başladı. Rahmetli babam söylerdi; ya baba komplo teorileri bunlar, diye düşünüyordum. Babam özür dilerim. Öyle değil paramparça ederlerdi. Lübnan, Suriye, Irak, Libya bir de Türkiye derdi, olur biterdi."

 

İHA