Deniz Baykal adalet yürüyüşüne katılacak mı ?

Deniz Baykal adalet yürüyüşüne katılacak mı ?
Güncelleme:

Türkiye CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun başlattığı Adalet Yürüyüşü'nü konuşurken CHP'nin eski Genel Başkanı Deniz Baykal'ın konuyla ilgili olarak olumlu ya da olumsuz hiçbir açıklama yapmaması da dikkatlerden kaçmadı.

CHP'nin uzun yıllarca Genel Başkanlığı'nı yapan ancak hakkında çıkan özel görüntüleri sonrasında Genel Başkanlık koltuğundan inen Deniz Baykal sessizliğe gömüldü.

Genellikle tüm siyasi kriz, tartışma ya da gerilimlerde yaptığı açıklamalar veya gerçekleştirdiği ikili görüşmelerle dikkatleri üzerine çeken Deniz Baykal, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Ankara'dan İstanbul'a başlattığı "Adalet Yürüyüşü"ne sessiz kaldı.

CHP İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu'na MİT TIR'larına ait görüntüleri Can Dündar ve Erdem Gül'e verdiği gerekçesiyle verilen 25 yıllık hapis cezasının ardından CHP lideri Kılıçdaroğlu Ankara'dan İstanbul'a kadar sürecek "Adalet Yürüyüşü"nü başlatmıştı.

Baykal'dan ''aday olacak mısınız'' sorusuna çarpıcı cevapBaykal'dan ''aday olacak mısınız'' sorusuna çarpıcı cevap

Adalet Yürüyüşü'nde bugün 6. gün. Ancak Deniz Baykal'dan 6 gündür haber alınamıyor. Baykal Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Binali Yıldırım ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin tepki gösterdiği, CHP'liler ve HDP'liler tarafından da desteklenen yürüyüş konusunda hala olumlu ya da olumsuz bir yorum yapmadı.

Baykal'ın siyasi tecrübesine rağmen sessiz kalması ise merak uyandırdı.

Baykal'dan Kılıçdaroğlu'na: Aday olacaksan ol, yoksa...Baykal'dan Kılıçdaroğlu'na: Aday olacaksan ol, yoksa...

Katıldığı iftar yemeğinde de gazetecilerin sorularına yanıt vermeyen Baykal'ın bugün ( 20 Haziran Salı ) Antalya'da bir basın toplantısı düzenleyeceği iddia edilmişti.

KANAL D ANA HABERE KONUŞTU, MESAJ VERDİ YANIT VERMEDİ

Kanal D Ana Haber'den Seçil Özer, CHP'li Deniz Baykal'a son ulaşan isim oldu. Kanal D Ana Haber'in haberine göre "Türkiye bir adalet depremi yaşıyor. Ana muhalefetin buna da tepki göstermesi çok doğal ama herkesin tavrı farklı olabilir" dedi. Ancak Baykal buradaki "herkesin tavrı farklı olabilir" çıkışının altını da bugün Antalya'da düzenleyeceği basın toplantısında açıklayacağını söyledi.

YÜRÜYÜŞE KATILACAK MISINIZ, KATILMAYACAK MISINIZ ?

Özer ayrıca telefon görüşmesinde Baykal'a "Sayın Baykal yürüyüşe katılacak mısınız, katılmayacak mısınız" sorusunu yönelttiğini ancak soruya bir türlü yanıt alamadığını söyledi.

Baykal Özer'in bu sorusuna "Herkesin ortadaki ana mesleeyi gözden kaçırıp da bir başka noktaya çekmesi aslında doğru değil. Mesele yürüytüşe katılıp katılmamak değil, asıl mesele Türkiye'nin bir adalet krizi yaşadığıdır. Ben de bununla ilgili tavrımı yarın (bugün) Antalya'da açıklayacağım" yanıtını verdi.

Seçiniz...

Etiketler deniz baykal