ERDOĞAN'DAN ÖNEMLİ AÇIKLAMALAR

ERDOĞAN'DAN ÖNEMLİ AÇIKLAMALAR

Cumhurbaşkanı KKTC'de Barış, Özgürlük kutlamalarına katıldı ve açıklama yaptı.

20 Temmuz Barış ve Özgürlük Bayramı kutlamaları kapsamında KKTC'ye giden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Dr. Fazıl Küçük Bulvarı'nda düzenlenen törende konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları:

- Son gününü idrak ettiğimiz Ramazan bayramınızı tebrik ediyor, bayramı milletimiz ülkelerimiz dost kardeş coğrafyamız için hayırlara vesile olmasını Allah’tan temenni ediyorum. Bu anlamlı yıl dönümünde, Kıbrıslı kardeşlerimizin sevincini gururunu gönülden paylaşıyoruz. Kuşkusuz barış harekatı Kıbrıs için olduğu kadar tüm Türk milleti içinde tarihi bir dönüm noktasıdır.

- Bu vesileyle bugün saat 13:00 civarında Şanlıurfa Suruç ilçesinde bir terör vahşeti yaşadık. Bu terör vahşetinde 28 vatandaşımız ne yazık ki öldü. Yüze yakın vatandaşımız yaralı. Ve bu terörü icra edenleri huzurlarınızda şahsım, milletim adına lanetliyorum.

- Terörün dini yoktur. Terörün ırkı, milleti yoktur. Terörün vatanı yoktur. Ve teröre karşı uluslararası bir işbirliği içerisinde bu mücadelenin verilmesi gereği ortadadır. Ve bunu yıllardır hep söylüyoruz, ama söylemekle kalmayıp, artık icraata geçmenin zamanı geldiğini de özellikle ifade etmek istiyorum.

- Ölenlere rahmet diliyorum, yaralılara Allah’tan şifalar temenni ediyorum.

ERDOĞAN’DAN ‘SURUÇ’ AÇIKLAMASI

- Bugün Kıbrıs Türkü'nün özgür yaşama, Ada’nın eşit sahibi olarak varlığını sürdürme hakkı için verilen mücadelenin en şerefli günüdür. TSK'mız, 41 yıl önce bugün uluslararası anlaşmalardan kaynaklanan haklarımızı kullanarak Kıbrıslı kardeşlerinin varlığına kast eden bir teşebbüsü akamete uğrattı. Kıbrıs Türkü, hukuk ve eşitlik mücadelesini güven içinde sürdürme imkanı buldu. Bu mücadele kesintisiz şekilde sürdürülerek kararlı ve azimli bir şekilde bugünlere taşındı.

- Kıbrıs Türk tarafı çözümden yana iradesini ortaya koydu. Artık Rum tarafının da buna samimi şekilde karşılık vermesi gerekiyor. Bu konu iç politik kaygılara, taktik manevralara kurban edilemeyecek kadar önemlidir, kıymetlidir. Kıbrıs'ta adil ve kalıcı çözüme ulaşmasının, Doğu Akdeniz başta olmak üzere geniş bir coğrafyaya olumlu yansımaları olacağı açıktır. Çözümle birlikte ada ekonomisi güçlenecek, bugün hayal dahi edilemeyen pek çok projenin hayata geçirilmesi mümkün olacaktır.

- Kıbrıs Türk halkının hayat kalitesini daha da üst düzeye çıkaracak istek ve iradeye sahip olduğunu biliyoruz. Bu uzun soluklu mücadelede Kıbrıs Türkü'nün ekonomik açıdan daha güçlü bir düzeye gelmesi için şimdiye kadar kardeşlerimizle el birliği ve dayanışma içinde olduk.