Erdoğan’dan gazeteciye ''ağzın bal yesin'' yanıtı

Erdoğan’dan gazeteciye ''ağzın bal yesin'' yanıtı
Güncelleme:

Cumhurbaşkanı Erdoğan, NATO Zirvesi sonrası basın toplantısında İsveç'in NATO'ya üyelik sürecine ilişkin bir soruya "Ağzın bal yesin" diyerek yanıt verdi.

NATO Zirvesi sonrası basın toplantısında açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "İsveç’e verdiğiniz destek, Türkiye’nin AB üyeliğinin başlangıcı mı?" sorusunu soran gazeteciye “Ağzın bal yesin” yanıtını verdi. Erdoğan İsveç'in NATO'ye üyelik sürecine ilişkin de, "İsveç'in NATO'ya katılım protokollerini onaylayacak merci milli iradenin temsilcisi TBMM'dir" dedi. Erdoğan, Ukrayna ve Rusya arasında süren savaşa ilişkin, "Bizler arabulucu olmaya hazırız" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Litvanya’nın başkenti Vilnius’ta gerçekleşen NATO Liderler Zirvesi’nin ardından düzenlediği basın toplantısında açıklamalarda bulundu.

Toplantının soru-cevap kısmında ise dikkat çeken bir gelişme yaşandı.

Bir gazetecilerin “İsveç’e verdiğiniz destek, Türkiye’nin AB üyeliğinin başlangıcı mı?” sorusuna Erdoğan, “Ağzın bal yesin. Temennim odur ki aynen senin umutlandığın gibi biz de umutlanalım” cevabını verdi. Erdoğan’ın bu yanıtı salonda gülüşmelere neden oldu.

Erdoğan, açıklamasına daha sonra şöyle devam etti;

Olumlu bir yaklaşımı bekliyoruz. Bu konuyla ilgili büyükelçim Çağatay Bey bu işin takipçisi. Temennim odur ki yarın Brüksel’de yapılacak görüşmelerde bu tekrar ele alınacak.

Sayın Başkan’ın özellikle bizlere ifade ettiği konu; onlarda da Kongre bağlayıcı. Kendisi elinden gelen her şeyi yapacağını bizlere söyledi.

Takipçisi olacağını söyledi ve umutluyum dedi. Ama bizde de nasıl Parlamento’dan geçmesi gerekiyorsa orada da Kongre’den geçmesi gerektiğini ve zaman zaman engel çıktığını ifade ettiler. Ben de her zamankinden daha umutluyum.