HDP'li Semra Güzel'den skandal iddia: ''Polisi uyardım, zevk aldığım için yapıyorum dedi''

HDP'li Semra Güzel'den skandal iddia: ''Polisi uyardım, zevk aldığım için yapıyorum dedi''
Güncelleme:

Dokunulmazlığı kaldırıldıktan sonra tutuklanan HDP Diyarbakır Milletvekili Semra Güzel gözaltına alınırken bir polis memurunu kötü muamele ettiği gerekçesiyle uyardığını belirterek polis memurunun kendisine "zevk için yapıyorum" yanıtını verdiğini iddia etti.

Eli kanlı bölücü terör örgütü PKK ile olan yakın ilişkisiyle bilinen HDP'nin, PKK'lı bir teröristle samimi fotoğrafları ortaya çıkan Diyarbakır Milletvekili Semra Güzel'den bir polis memuru ile ilgili çok konuşulacak bir suçlama iddiası geldi.

Gazete Duvar'dan Hacı Bişkin'in haberine göre dokunulmazlığı kaldırıldıktan sonra tutuklanan HDP Diyarbakır Milletvekili Semra Güzel, gözaltına alınırken kendisine bir polis memuru tarafından "kötü muamele"ye maruz kaldığını belirterek, "kötü muamele eden polisi ikaz ettim, bana zevk için yapıyorum yanıtını verdi." dedi.

- Gözaltına alındığınız gün basında sizin için ‘yurtdışına kaçarken yakalandı’, ‘sahte pasaportla yakalandı’, ‘peruk takıp kılık değiştirmiş’ iddiaları yer aldı. Ancak sizin dediğinize göre Edirne’de değil, Silivri’de gözaltına alındınız. Gözaltı sürecinizi biraz anlatır mısınız, bu iddialar için ne diyorsunuz?

Basına yansıyanların gerçeği yansıtmadığı birkaç saat içerisinde ortaya çıktı zaten. Alındığım noktada emniyet kamerası ile çekilen görüntüler basına servis edildi. Emniyet yine yandaş basının muhabirliğine soyundu. Kılık değiştirme safsataları hemen gündemleştirildi fakat günlük hayatta kullandığım kıyafetlerim, orijinal saçlarım ve kullandığım numaralı gözlükler üzerimdeydi.

‘Üstünden sahte pasaport’ çıktı denildi fakat yanımda pasaport dahi yoktu. Hepsi bir kurgunun parçası olarak kullanıldı sadece. Daha önce ayrıntıları ile anlatmıştım bu süreci. Fakat ayrıyeten belki şunu belirtebilirim; polis memurlarından birine engel olmaya çalışıp uyardım, aldığım cevap ‘zevk aldığım için yapıyorum’ oldu.