İsmail Saymaz'dan canlı yayında Kılıçdaroğlu isyanı

İsmail Saymaz'dan canlı yayında Kılıçdaroğlu isyanı
Güncelleme:

Zafer Partisi lideri Ümit Özdağ'ın CHP lideri Kılıçdaroğlu ile İçişleri Bakanlığı, MİT ve 2 bakanlık konusunda anlaştıklarını açıklamasını değerlendiren gazeteci İsmail Saymaz "Bu dağıtımdan bunca dağıtımdan sonra ülkeyi nasıl yönetmeyi düşündünüz. Bir kere aklım almıyor" dedi.

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ikinci turunda Millet İttifakı'nın Cumhurbaşkanı adayı olan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu destekleme kararı alan Zafer Partisi'nin Genel Başkanı Ümit Özdağ'ın dün yaptığı "Kılıçdaroğlu ile İçişleri Bakanlığı'nın yanı sıra MİT Başkanlığı ile 2 bakanlığın daha Zafer Partisi'ne verilmesin konusunda anlaşmıştık" açıklamasını canlı yayında değerlendiren İsmail Saymaz dikkat çeken ifadeler kullandı.

İşte İsmail Saymaz'ın açıklamaları:

"Ben anlamakta zorlanıyorum Kılıçdaroğlu, altılı masanın adayı olabilmek için her birine kafadan cumhurbaşkanı yardımcılığı ayrıca bonus olarak birer bakanlık belli bir oyu elde edenlere de artı bir bakanlık verdi. Zaten bakanlık sayısı kaç ki 17. 7 tane cumhurbaşkanı yardımcılığı verdi. Bak, aday olabilmek için. Her birine bir bakanlık verdi. Etti sana 5, CHP dışında 5 gitti. Bir de oyu nispetinde bazı bakanlıklar ayrıca bakanlık alacaktı İYİ Parti gibi. Ona da 2-3 vermiş olabilir.

17 bakanlığın rahatlıkla 8-9’unu vermiş. Sırf ne için, bu partilerin ortak adayı olabilmek için. Bunlara ayrıca aday olabilmek için bir de 39 milletvekilliği seçilebilecek yerden verdi. Seçilemeyecek yerden olanlar dahil 70 tane verdi. Bu paketin yanı sıra sayın Kılıçdaroğlu bu kez de seçilebilmek için de Ümit Özdağ’a 4 bakanlık artı MİT’i vermiş. Cumhurbaşkanlığı makamını kime verdi acaba merak ediyorum. Cumhurbaşkanlığını kime verdi!

Öyle ya zaten siz 17 bakanlığın yaklaşık 10’nu dağıtmışsınız kafadan 10 girmiş, yetmemiş 6 tane cumhurbaşkanı yardımcılığı vermişsiniz. Cumhurbaşkanlığını kime verdiniz sayın Kılıçdaroğlu! Hayret ediyorum yani! CHP’lilere bakanlık kaldı mı? Bu dağıtımdan bunca dağıtımdan sonra ülkeyi nasıl yönetmeyi düşündünüz. Bir kere aklım almıyor. İçişleri Bakanlığını siz gerçekten Ümit Özdağ’a verdiyseniz ki verdiği anlaşılıyor. Adam yazılı mutabakat var diyor. Daha önce de tweet atmış. Bir türlü kafam almıyor.

İçişleri Bakanlığı ve MİT gibi iki kritik müessese Ümit Özdağ’a verilmiş olacak. Zaten ekonomi ve bazı bakanlıklarda da diğer partilere bir dağıtım söz konusuydu. Yani CHP’lilere sadece Kültür Bakanlığı mı kalıyor! Kültür Bakanlığı ile Spor Bakanlığı mı kalıyor CHP’lilere! Ya bu CHP’lilerin günahı ne?"

 

 

text-ad
Adliyede 147 milyon TL'lik soygun! Firari şüphelinin annesinden dikkat çeken sözler Adliyede 147 milyon TL'lik soygun! Firari şüphelinin annesinden dikkat çeken sözler Arka Sokaklar kadrosunda sürpriz değişiklik: Güzel oyuncu gerçeği ilk kez açıkladı! Arka Sokaklar kadrosunda sürpriz değişiklik: Güzel oyuncu gerçeği ilk kez açıkladı! Fatih Terim'in geri dönüşü olay oldu: İmparator reklam filmi yıldızı olarak geri döndü! Fatih Terim'in geri dönüşü olay oldu: İmparator reklam filmi yıldızı olarak geri döndü! Polisin ''Dur'' ihtarına uymayıp kaçarken, yaşlı bir kadını ezdiler! Polisin ''Dur'' ihtarına uymayıp kaçarken, yaşlı bir kadını ezdiler! Çocuk yaştaki şehir eşkıyaları ortalığı savaş alanına çevirdi! Çocuk yaştaki şehir eşkıyaları ortalığı savaş alanına çevirdi! Papa geldi gitti, tarihi noktadaki arsanın sahibi arsasını ilana koydu! Papa geldi gitti, tarihi noktadaki arsanın sahibi arsasını ilana koydu! Emlak vergisi hesabı değişti, zam oranı belli oldu, üst sınır getirildi! Emlak vergisi hesabı değişti, zam oranı belli oldu, üst sınır getirildi! Milyarder Epstein'in ''sapkınlık'' adasından yeni görüntüler yayınlandı Milyarder Epstein'in ''sapkınlık'' adasından yeni görüntüler yayınlandı Türkiye'de satılan en ucuz otomobiller listesi güncellendi: 1 milyon TL barajı aşıldı! Türkiye'de satılan en ucuz otomobiller listesi güncellendi: 1 milyon TL barajı aşıldı! Altın fiyatları frene bastı; İslam Memiş'ten ''son çıkış'' uyarısı geldi! Altın fiyatları frene bastı; İslam Memiş'ten ''son çıkış'' uyarısı geldi!
Trafikte kadın sürücüye küfür yağdırıp aracına zarar veren maganda yakalandı! Trafikte kadın sürücüye küfür yağdırıp aracına zarar veren maganda yakalandı! Sosyal medyaya damgasını vuran ve büyük tepki çeken videoda gerçek ortaya çıktı Sosyal medyaya damgasını vuran ve büyük tepki çeken videoda gerçek ortaya çıktı Konya'da vahşet: 7 yaşındaki oğlunun gözleri önünde öldürüldü Konya'da vahşet: 7 yaşındaki oğlunun gözleri önünde öldürüldü Ünlü ekonomist Mahfi Eğilmez 2026 yılında uygulanması gereken asgari ücreti açıkladı! Ünlü ekonomist Mahfi Eğilmez 2026 yılında uygulanması gereken asgari ücreti açıkladı! Togg fabrikası kapılarını açtı: T10F üretim hattında ilk kez görüntülendi Togg fabrikası kapılarını açtı: T10F üretim hattında ilk kez görüntülendi Ankara'da Türkiye'yi ayağa kaldıran olay! Yıllardır kuş kafesine hapsedilen çocuk kurtarıldı! Ankara'da Türkiye'yi ayağa kaldıran olay! Yıllardır kuş kafesine hapsedilen çocuk kurtarıldı! Savaştan kurtarılıp Türkiye'ye getirilen Ukraynalı yetimlere istismar iddiasında yeni gelişme! Savaştan kurtarılıp Türkiye'ye getirilen Ukraynalı yetimlere istismar iddiasında yeni gelişme! Öğrencilere elektronik cihazda ÖTV ve KDV muafiyeti teklifinin ayrıntıları belli oldu Öğrencilere elektronik cihazda ÖTV ve KDV muafiyeti teklifinin ayrıntıları belli oldu