İşte Kobani'ye saldıran IŞİDliler

İşte Kobani'ye saldıran IŞİDliler

Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre IŞİDlilerin Kobani'ye Türkiye'ye girdiği iddialarına yanıt verdi.

IŞİD'çilerin YPG ve ÖSO kıyafetleri giyip sakallarını keserek Kobani'ye saldırdığı duyurulmuştu. Öldürülen IŞİD'çilerin ilk fotoğrafları ortaya çıktı.

YPG'den yapılan açıklamada ise IŞİD'çilerin Türkiye'den geldiğine ilişkin bir suçlamaları olmadığı belirtildi. IŞİD militanlarının güney ve batıdan sızdıkları belirtildi.

Terör örgütü IŞİD üyeleri bu Sabah 05.30 sularında Kobani'de iki köye eş zamanlı saldırılar düzenledi. Patlatılan bomba yüklü aracın ardından YPG güçleri ile IŞİD militanları arasında çatışmalar çıktı. Gün içinde IŞİD, bir bombalı saldırı daha düzenlendi.

iste-kobani-ye-saldiran-o-isid-liler-5783769.jpeg

Kobani'de yaşanan çifte patlama ve ardından çıkan çatışmalarda en az 40 kişinin yaşamını yitirdi, 140'a yakın yaralının olduğu ortaya çıktı. Türkiye'ye getirilen 134 yaralıdan 4'ü yaşamını yitirdi. 

DIŞİŞLERİNDEN KOBANİ AÇIKLAMASI

Gece yarısı Kobani'ye saldıran IŞİD militanlarının kente Türkiye'den girdiği iddiasına Ankara'dan yalanlama gecikmedi. Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Tanju Bilgiç, Suriye medyasının ortaya attığı bu iddianın gerçek dışı olduğunu açıkladı. Bilgiç, "elimizde görüntü var. IŞİD militanları Cerablus üzerinden geçti" diye ekledi.

YPG UYKUDA YAKALANDI

Kobani'dekilerin sınır köylerindeki akrabalarına verdiği bilgilere göre, kente giren IŞİD militanları gece saat 03.00'ten sabahın ilk ışıklarına kadar evlerin kapılarını çalarak içeri girdi ve sessizce insanları öldürmeye başladı.

"YPG ÜNİFORMALARI GİYEREK SALDIRDILAR"

Kobani Kantonu Dışişleri Bakanı Yardımcısı İdris Nehsan, Kobani'nin güneybatısından IŞİD üyelerinin YPG üniformaları giyerek saldırdığını ifade etti ve "Kente 5 araçla gelmişler ve kentin her yerine saldırdılar. Sınır kapısında bomba yüklü araç patlattılar. Kent merkezinde halkı taradılar. IŞİD Kobani güneybatısında yeralan Bexbetan köyüne de saldırdı. Orada da sivil ölü ve yaralılar var" dedi.

YPG KOBANİ’DE 30 IŞİD'ÇİYİ ÖLDÜRDÜ

YPG Basın Merkezi Kobani bölgesinde yaşanan çifte patlamanın ardından çıkan çatışmalarda 30 IŞİD militanının öldürüldüğünü açıkladı.