İYİ Parti'de görevden alma depremi

İYİ Parti'de görevden alma depremi
Güncelleme:

İYİ Parti'de CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in iş birliği teklifini savunan İYİ Parti Hukuk ve Adalet Politikaları Başkanı Ahmet Zeki Üçok görevden alındı.

Son dönemde istifalarla gündeme gelen İYİ Parti'de sular bir türlü durulmuyor.

Son olarak İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Hukuk ve Adalet Politikaları Başkanı, emekli hakim Ahmet Zeki Üçok’u görevden aldı. 

Üçok kısa bir süre önce yaptığı açıklamada "Henüz resmiyet kazanmadı ama görevden alındığım benim de kulağıma geldi" demişti.

Ayrıca Üçok, İYİ Parti’de CHP’yle işbirliğinin reddedildiği Genel İdare Kurulu toplantısında CHP ile işbirliğini savunan ekipte yer alırken, partinin son GİK toplantısında bu işbirliğinin önemini göstermek için hazırladığı haritalarla gündeme gelmişti.

Üçok'un toplantıda sunduğu bir haritaya göre CHP-İYİ Parti ittifakı olmadan seçime girilirse İYİ Parti bir ilçede, CHP dört il ve 131 ilçede kazanıyordu. CHP-İYİ Parti ittifakı yapılarak seçime girilirse İYİ Parti yedi il, 55-85 ilçede, CHP 18 il 189 ilçede kazanıyor. Toplamda CHP-İYİ Parti 25 il ve 260’a yakın ilçede belediye başkanlıklarını alıyordu.  

İSTİFA VE GÖREVDEN ALMA LİSTESİ

16 Kasım'da İYİ Parti Ankara Milletvekili Adnan Beker, partisinden istifa ettiğini açıkladı.

6 Aralık'ta İYİ Parti İstanbul Milletvekili ve Kurucular Kurulu Üyesi Ayşe Sibel Yanıkömeroğlu, partiden istifa ettiğini duyurdu.

5 Aralık'ta İYİ Parti Sakarya Milletvekili Ümit Dikbayır partisinden ihraç edildi.

4 Aralık'ta İYİ Parti Adıyaman Kurucular Kurulu üyesi olan Mithat Solgun, partisinden istifa ettiğini açıkladı.