İYİ Parti'nin Ankara adayı resmen açıklandı

İYİ Parti'nin Ankara adayı resmen açıklandı
Güncelleme:

İYİ Parti'nin merakla beklenen Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı resmen belli oldu. İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayının Cengiz Topel Yıldırım olduğunu açıkladı.

İYİ Parti Genel Başkanı bugün partisinin TBMM Grup Toplantısı'nda İYİ Parti'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayının Buğra Kavuncu olduğunu açıklamıştı.

Akşener ayrıca Balıkesir'de de Turhan Çömez'in aday olacağını duyurmuştu.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayının da Cengiz Topel Yıldırım olduğunu açıkladı.

Yıldırım, İYİ Parti lideri Meral Akşener tarafından yapılan resmi açıklamanın ardından ilk mesajında şunları söyledi:

"Modern dünyanın imkan ve şartlarına baktığınızda Ankaralıların sinesine düşen, koca bir hayal kırıklığıdır. Ankara, mevcut potansiyelini bir türlü harekete geçirememiştir. Örnek kentleşmesiyle, sanayisiyle, gelişmiş metro hatlarıyla, ulaşım ağlarıyla anılması gereken Ankara, durağanlığın kenti olmuştur. Son 30 yıla baktığınızda Ankara ziyandadır. 25 sene uçuk projelerle enerjisini kaybeden Ankara, son beş senede ayağa kalkacağına tembellik ve ihmalkarlığın pençesine düşürülmüştür."

Cengiz Topel Yıldırım kimdir? 

Cengiz Topel Yıldırım, lise yılları içerisinde Etlikspor’da amatör lisanslı futbol oynadı. Cengiz Topel Yıldırım, futbola ve Ankara’ya olan tutkusunu, Ankaragücü’nde birleştirmişti. 2008 yılında, Ankaragücü Yönetim Kurulu’nda bulundu.

Bir dönem Ankaragücü Spor Kulübü başkanlığı da yapan Yıldırım 2014’te büyükşehir belediye başkanlığı için aday adayı oldu, ancak o dönem parti tercihini Mansur Yavaş’tan yana kullandı.

Yavaş’ın adaylığı kesinleşmeden önce 2019 yerel seçimlerinde de siyasi kulislerde ismi adaylar arasında konuşuldu.

Yıldırım, 2016’dan itibaren eski CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun başdanışmanlığını üstlenmişti.

Son Ankara anketinin sonuçları

31 Mart yerel seçimlerine artık 2 ay gibi kısa bir süre kalırken hjem partiler hem de adaylar gibi kamuoyu araştırma şirketleri de bu geri sayımda çalışmalarına devam ediyor.

Son olarak Asal Araştırma şirketi 19-22 Ocak tarihleri arasında Ankara'da gerçekleştirdiği "Bu pazar Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimi olsa hangi siyasi partiye oyunuzu verirsiniz?" anketinin sonuçlarını yayınladı.

ASAL Araştırma'dan anketle ilgili yapılan "Her şeye rağmen Mansur Yavaş önde olsa da..." açıklaması tepki çekerken anketin sonuçları da şöyle oldu:

Mansur Yavaş: %38,7
Turgut Altınok:%36,6
İYİ Parti Adayı:%4,1
DEM Parti Adayı:%2,6
YRP Adayı:%1,5
Diğer Parti Adayları:%3,0
Kararsızım:%8,6
Oy kullanmayacağım:%4,9

 Yerel seçimler için geri sayım devam ederken ASAL Araştırma Ankara Büyükşehir Başkanlığı için yaptırdığı son seçim anketinin sonuçlarını açıkladı. Peki kim önde ? Mansur Yavaş mı yoksa Turgut Altınok mu ? İşte dikkat çeken Ankara anketinin sonuçları...