Kaftancıoğlu krizinde Kılıçdaroğlu'nu o isim vazgeçirdi

Kaftancıoğlu krizinde Kılıçdaroğlu'nu o isim vazgeçirdi
Güncelleme:

İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu'nun istifasını istediği iddia edilen CHP lideri Kılıçdaroğlu'nu Ekrem İmamoğlu'nun vazgeçirdiği iddia edildi.

İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu’nun istifasını istediği öne sürülen CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’nun, bu kararından Ekrem İmamoğlu’nun telefonu üzerine vazgeçtiği öğrenildi

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun, istifasını istediği konuşulan İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu hakkındaki kararından, İstanbul adayı Ekrem İmamoğlu’nun devreye girmesiyle vazgeçtiği öğrenildi.

Kılıçdaroğlu’nun önceki gün MYK toplantısında, Kaftancıoğlu’nun kendi isteğiyle istifa etmemesi halinde, genel merkez tarafından görevden alınması için talimat verdiği iddia edilmişti. MYK sonrasında ise çok sayıda ismin devreye girerek, CHP liderini bu kararından vazgeçirmek için “ricacı” olduğu belirtildi. Bazı genel başkan yardımcılarının da Kılıçdaroğlu ile yaptığı görüşmelerde, “seçim öncesi görevden alma işleminin doğru olmayacağını” aktardığı belirtildi. CHP’nin İstanbul adayı Ekrem İmamoğlu’nun da dün Kılıçdaroğlu’nu telefonla aradığı öğrenildi. İmamoğlu’nun da görüşmede İstanbul İl Başkanı’nın görevden alınmasının, seçim sürecine olumsuz etki edeceğini ifade ettiği belirtildi. Kılıçdaroğlu’nun da genel başkan yardımcıları ve İmamoğlu’nun ricaları üzerine Kaftancıoğlu hakkındaki kararından vazgeçtiği aktarıldı. Kaftancıoğlu, İstanbul’un ilçe adaylarının belirlendiği son PM toplantısı sırasında, görevini bıraktığını duyurmuş, ancak kısa süre sonra bu kararından vazgeçmişti. CHP Grup Başkanvekili Engin Altay da Kaftancıoğlu’nun bu tavrı için “şımarıklık” değerlendirmesi yapmıştı.

'DUYGUSAL BİR TEPKİ'

Öte yandan CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç da TBMM’de düzenlediği basın toplantısında Kaftancıoğlu konusunda, “Yüzde 100 memnuniyet mümkün değil. Bazen duygusal tepkiler olacak, yerini mantıklı tepkiler alacak. Çünkü kimseye baskı yapmıyoruz, ‘bu olacak’ demiyoruz. MYK’da, PM’de, örgütlerimizde tartışıyoruz. CHP’nin il başkanı, aylardan beri görevde, saygın kişiliği vardır” dedi.

Yönetim katına jammer kalkanı

Kendisinin ve parti yöneticilerinin telefonlarının dinlendiği iddiasını birçok kez gündeme getiren CHP lideri Kılıçdaroğlu’nun, kritik Merkez Yönetim Kurulu (MYK) toplantıları için yeni önlem aldığı ortaya çıktı. 

Milliyet’in edindiği bilgilere göre, CHP’de özellikle yerel seçim sürecinde “dinleme” endişesi arttı. Parti yönetiminden bazı isimler “Öyle şeyler var ki duyulması mümkün değil. Sesli ortamda, kapı pencere açıkken fısıltılı konuşmalarımız dahi duyuluyor” değerlendirmesini yaptı. Kılıçdaroğlu’nun da, daha önce sadece çok kritik toplantılar için kullanılan “jammer” önleminin her MYK toplantısında uygulanması talimatını verdiği öğrenildi. CHP liderinin makamının ve MYK salonunun bulunduğu 12’inci kattaki jammer sisteminin 3-4 ay önce yenilendiği, etki gücü ve alanı daha fazla olan bir sistemin kurulduğu öğrenildi. İlk etapta bu uygulamaya, MYK toplantılarından bilgi sızmasını engellemek için başvurulduğu iddia edildi. Ancak asıl sebebin, elektronik cihazlar üzerinden  “ortam dinlemesi” yapılmasını önlemek olduğu bildirildi.

Milliyet