Kamer Genç'in karıştığı kavgalar...

Kamer Genç'in karıştığı kavgalar...

Hayatını kaybeden Kamer Genç'in karıştığı unutulmayan kavgalar...

Tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden Kamer Genç söyledikleriyle, söyleyiş biçimiyle, muhalefet tarzıyla hep siyasetin gündeminde yer aldı. Bazen haklı görüldü, bazen eleştirilerin odağında oldu.

Kamer Genç Meclis’in hiç kuşkusuz en çok tartışılan isimlerinden biri. Söyledikleri, yaptıkları, aldığı cezalar onu hep gündemin üst sıralarına taşıdı.

İşte Kamer Genç'in adının karıştığı unutulmayan kavgalar…

Kamer Genç’i hafızalara kazıyan olay “Çiçek sulama”yla başladı. Genç bir kadınla oğlunun evinde geceyi geçirdiği söylentilerine Genç “Oğlumun evine çiçek sulamaya gitmiştim” diyerek cevap verdi.

İNTİHAR EDECEĞİM

Cumhurbaşkanının halk tarafından seçilmesi durumunda aday olacaktır ve çok iddialıdır: Söz veriyorum size, halk beni seçmezse intihar edeceğim. Söz veriyorum burada intihar edeceğim. Ama halk beni seçerse siz intihar etmiş olacaksınız.

‘HAYSİYETSİZ MİSİNİZ AFEDERSİNİZ’

Kendisini yanlış anlayan bir milletvekilini azarlarken seçtiği kelimeler bile yeni bir polemik başlatmıştı: Don demedim kardeşim, bor dedim. Haysiyetsiz misiniz afedersiniz.

FATMA ŞAHİN’E ‘KAÇ EŞLİ OLURDUNUZ’ SORUSU

Kamer Genç Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin'e yönelik olarak “Atatürk olmasa acaba hangi tarikat mensubunun kim bilir kaçıncı eşi olurdunuz” demiş ve büyük tepki almıştı.

Gelen tepkileri susturmak için tekrardan kürsüde açıklama yaptığı sırada,  AK Parti Tokat Milletvekili Zeyid Aslan sinkaflı çok ağır bir küfür söylemiş, buna karşılık olarakta Kamer Genç kürsüdeki su bardağını fırlatmıştı.

Kınama cezası ve CHP saflarından gelen özre rağmen Genç; “Benim adıma niye özür diliyorlar. Ben özür dileyecek bir şey söylemedim. Bin tane kınama cezası versinler, AKP'nin verdiği cezalar benim için onurdur.” Diyerek kendini savunmuştu.