Kılıçdaroğlu'ndan flaş kurultay açıklaması

Kılıçdaroğlu'ndan flaş kurultay açıklaması
Güncelleme:

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, katıldığı bir televizyon programında önemli açıklamalarda bulundu.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Habertürk'te CHP'de kurultayın ne zaman toplanacağı ile ilgili sorulara açıklık getirdi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Habertürk TV'de Didem Arslan'ın sorularını yanıtladı.

Kılıçdaroğlu, Didem Arslan'ın "Hedefinize ulaşamazsanız, olağanüstü kurultayı toplayacak mısınız?" sorusuna "Yeri zamanı gelirse toplarız. Şartlar olursa niye toplamayalım. Olağanüstü kurultay toplansın demek suç mu? Değil. O da hukukun kendi içinde işlerse kuralı olursa toplarız"dedi.

Kılıçdaroğlu'nun "Kurultay toplanır zamanı ve kurulları vardır" sözleri sonrası Didem Arslan ile arasında geçen konuşmanın tam metni şöyle:

KILIÇDAROĞLU: 2 YILDA BİR OLAĞAN KURULTAYLARIMIZI YAPIYORUZ

Didem Arslan: 2020'de şu anda takvim öyle işliyor

Kılıçdaroğlu: Şu anda hatırlamıyorum. Ne zaman olacak o?

Didem Arslan: Şubat ayında 2018'de yapmıştınız geçen yıl. 2 yılda bir yapmanız gerekiyor. Değil mi doğru biliyorum?

Kılıçdaroğlu: 2 yılda bir yapılıyor. 4 yılda bir galiba mali denetimde var. Yanlış hatırlamıyorsam. 2 yılda bir olağan kurultaylarımızı yapıyoruz.

Didem Arslan: Kurultay takvim süreci belirlendi mi?

Kılıçdaroğlu: Hayır, o daha sonra kurultay takvim süreci belirlenir. Parti Meclisi'nin onayına sunulur. Daha sonrasi bir işlem o.

Didem Arslan: Bir gazeteciye bununla ilgili Sayın (Ahmet) Takan'a verdiğiniz röportajda. Hatay dönüşü bir takvimlendirme yapıldığından bahsediyorsunuz.

Kılıçdaroğlu: Hayır takvimlendirme değil.

Didem Arslan: Nedir efendim? Kurultayla ilgili...

Kılıçdaroğlu: Zaten normal tüzüğümüze göre, belli bir süre kalınca doğal olarak bir takvimlendirme zaten yapmak zorundayız. Normal seçimler başlayacak illerde ilçelerde. Delegeler seçilecek ve sonra kurultay yapılacak. Onun bir takvimi var. O takvim kendi içinde doğal olarak işleyecektir. Bunu işletmek zorundayız zaten.

KILIÇDAROĞLU: ŞARTLAR OLURSA KURULTAYI TOPLARIZ

Didem Arslan: Peki hedefinize ulaşamazsanız, olağanüstü kurultayı toplayacak mısınız? Öncesinde olağanüstü kurultay talepleri vardı...

Kılıçdaroğlu: Yeri zamanı gelirse toplarız. Şartlar olursa niye toplamayalım. Olağanüstü kurultay toplansın demek suç mu? Değil. O da hukukun kendi içinde işlerse kuralı olursa toplarız.

Didem Arslan: Kemal Kılıçdaroğlu'nun ne yapacağı merak ediliyor? Nasıl bir planlaması var. Eğer hedefler tutturulamazsa...

KILIÇDAROĞLU: BİZİM HEDEFİMİZ YEREL SEÇİMLER

Kılıçdaroğlu: Ben şimdi yerel seçimlere kilitlenmiş durumdayım. Bizim hedefimiz yerel seçimler. Yerel seçimlerde bir başarı elde etmek istiyoruz. Güzel bir sonuç elde etmek istiyoruz. Türkiye'nin ciddi sorunları var. Bu Türkiye'nin ciddi sorunlarını aşmak için çalışmalarımız var. Projelerimiz var, öngörülerimiz var. Bunlarla uğraşıyoruz. Dolayısıyla kurultay ne zaman olacak? Ne olacak vs falan... O kısır tartışmaların için girmeyi doğru bulmuyorum. Gerçekten doğru da bulmuyorum.