Menderes Türel'in 19 Mayıs mesajı

Menderes Türel'in 19 Mayıs mesajı

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı için bir mesaj yayınladı.

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı için bir mesaj yayınladı.

İşte Türel'in o mesajı:

Sevgili Gençler…

Bugün, 19 Mayıs.

Bugün, gençlerin bayramı.

Bugün, Türk Milleti’nin en önemli dönüm noktalarından bağımsızlık savaşımızın başlatıldığı büyük gün.

Bugün, içinde bulunulan hal ve şartlar ne olursa olsun birlik ve beraberlik içinde olduğumuz zaman tüm engelleri aşabileceğimizi bütün dünyaya ilan ettiğimiz gündür.

19 Mayıs, “Yaşanan günler ne kadar karanlık, içinde bulunulan durum ne kadar zor olsa da, inancı kaybetmeden, mücadeleyi bırakmadan yola devam etmek gerektiği” mesajıdır.

Ben öncelikle, tarihin bir daha hiçbir ülkeye, hiçbir millete Birinci Dünya Savaşı’ndaki büyük acıları, zorlukları yaşatmamasını diliyorum. Bunun yanı sıra hepimizin; özellikle gençlerimizin, atalarımızın yaşadıklarından ders alması gerektiğine inanıyorum. Bu vesileyle aziz şehitlerimizi bir kez daha saygıyla anıyorum.

Sevgili Gençler,

Hiçbir zaman çalışmaktan yorulmayın ve başarmak için, önünüze çıkan her türlü engeli aşabileceğinizi bilin.

Bir ülke, toplum, güçlü olacaksa gençliğini sağlam ellere teslim etmesi, gençliğini emin bir şekilde yetiştirmesi ile olur. Geçmişini unutan, geleceğini yakalayamaz. Gençlerimiz geleceğe emin adımlarla ilerlerken taklitçilikten uzak, özünü, aile, gelenek, görenek ve millet kavramlarını unutmamalı.

Antalya Büyükşehir Belediyesi olarak, sizlerin kendi gücünüzü, potansiyelinizi ve sahip olduğunuz değerleri görmenizi ve sonuna kadar kullanmanızı istiyoruz. Bunun için de tüm imkanlarımızı seferber ederek çalışıyoruz.

Okullar Ligi’ni sizler için kurduk. ASMEK’ler ve AKBEM’lerde hem kendinizi geliştirebiliyor hem de eğlenerek öğreniyorsunuz. Nerede ise her gün kültürel ve sosyal faaliyet düzenliyor, sizlerle birlikte oluyoruz. Sizler istediniz biz yapıyoruz. Kısa süre sonra ASMEK’ler bünyesinde kütüphaneler oluşturacağız. Kendi kültürümüzü tanıtacağımız müze projelerimiz devam ediyor. Aynı anda 9 ayrı müze projesi devam eden tek şehiriz.

Akdeniz Üniversitemizde okuyan gençlerimize her sabah sıcak bir çorba ile merhaba diyoruz. Tiyatro Şenliği düzenleyerek, sanatçı gençlerimizin yeteneklerini ortaya çıkarıyoruz. Döşemealtı’nda inşasına devam ettiğimiz Antalyaspor Tesisleri’nin yanında Antalyaspor Koleji açacağımızı da buradan müjdelemek isterim. Burada bölgemizdeki yetenekli gençlerimize hem eğitim hem spor imkanı sağlayacağız.

Değerli Gençler,

Fikirleriniz bizler için çok önemli. Bu nedenle, sizlerle okullarınızda buluşuyor, fikir alışverişinde bulunuyor, güç ve desteklerinizi alıyoruz. Gençlerle buluşmalarımızda kendimi öylesine güçlü, heyecanlı ve güvenli hissediyorum ki, 2023, 2071 hedeflerine emin adımlarla ilerleyen ülkemizin dünyanın parlayan yıldızı olacağına inancım perçinleniyor.

Bizler sizin için çalışmaktan asla yorulmuyoruz. Aksine daha çok ne yapabiliriz diye sorguluyor ve üretiyoruz. Sizlerin de aynı düşünceyle kendinizi yetiştirecek ve geliştireceğinizden şüphe duymuyorum. 

Bu duygu ve düşüncelerle, Mustafa Kemal Atatürk’ün “Benim doğum günüm” diyerek Türk gençlerine ve gençliğine armağan ettiği 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nı en içten duygularımla kutluyor, sevgi ve saygılarımı sunarım.

Menderes TÜREL
ANTALYA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI