Milli Görüş buluşması 'Milli İttifak'a karşı atak mı ?

Milli Görüş buluşması 'Milli İttifak'a karşı atak mı ?

AK Parti ve Tayyip Erdoğan, bazı anketlerde %7'e çıktığı iddia edilen Milli İttifak'a kayan oyların mı peşinde ?

Hükümeti kızdıran tweet'leriyle bilinen Twitter fenomeni Fuat Avni, bir internet sitesinde yayınlanan yazısında “Oylar, hızla eriyor. Erdoğan Ekrem Erdem’den gelen raporları ciddiye alıyor. İki haftalığına Milli Görüş gömleğini giymeye hazırlanıyorlar. Kurulda Ekrem Erdem, Feyzullah Kıyılık, Erol Kaya bölge sorumlusu görevini yürütecek. Kurulun işleyişini Tevfik Göksu takip edecek. Takım liderleri eski MGV ve Refah kökenlileri çok iyi biliyor ve onlara ulaşabiliyorlar. Yaptıkları davetin etkili olacağına inanıyorlar. Ekipte yer alanların aktif çalışabilmesi için iş yerlerinden izin alınacak. Parti üst yönetimi gerekli yerlere talimat verecek. Sandıklarda özellikle eski Milli Görüşçülerin görev alması sağlanacak. Yeni yetmelerle olmuyor, dava şuuru olan eski Milli Görüşçüler görev alırsa Saadet-BBP ittifakına giden oylar da gitmez’ diyorlar” yazmıştı.

Fuat Avni’nin bu iddiası, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Haliç Kongre Merkezi’nde yaptığı ‘Eski Dostlar Cumhurbaşkanı ile Buluşuyor’ etkinliğiyle doğrulandı.

Toplantıda, bir dönem Milli Selamet, Refah ve Fazilet Partisi’nde bulunmuş önemli isimler, Akıncılar grubu, 1969 Bağımsızlar Hareketi ve Milli Görüş’ten çok sayıda ismin katılması dikkat çekti.

Toplantıda Tayyip Erdoğan’a eşi Emine Erdoğan ve kızı Sümeyye Erdoğan’ın da eşlik ettiği toplantıda Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, gazeteci Sibel Eraslan ile Prof. Dr. Nevzat Kor, Kahraman Emmioğlu, eski bakanlardan İsmail Kahraman, İsmailağa cemaatinden Nimetullah Halil İbrahim Yurt Hocaefendi, Erbakan dönemi Avrupa Milli Görüş Teşkilatı Kadın Kolları Başkanı Güleser Topuz ve Prof. Dr. Raşit Küçük de yer aldı.

Yorumlarda bu buluşmanın, oylarını Saadet Partisi & BBP ortaklığındaki Milli İttifak'a kaptırma endişesi olduğu iddia ediliyor.