Muharrem İnce: ''Erdoğan'ı yargılayacağız''

Muharrem İnce: ''Erdoğan'ı yargılayacağız''

CHP'li Muharrem İnce: "Erdoğan'ı vatana ihanetten yargılayacağız"

CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun yarın yapacağı miting öncesi Kocaeli’ye gitti. Başiskele İlçesi sahilindeki bir otelde basın toplantısı düzenleyen İnce, Türkiye’nin gündeminde şu an bir konu olduğunu belirterek, şunları söyledi:

“CHP Genel Başkanı, ‘Hırsızdan cumhurbaşkanı olmaz’ demiş. Bunun üzerine Cumhurbaşkanı dava açmış. Mahkemede bizim avukatlarımız tapeleri delil olarak koymuş. Mahkeme tapeleri bilirkişiye gödermiş. Yani ‘Tayyip Erdoğan ile oğlu arasındaki konuşmalar gerçek mi’ diye sormuş. Bilirkişiden görüş istenince Erdoğan’ın avukatları davayı geri çekiyor. Demek ki korkusu var.”

“DAVUTOĞLU’NA GÜVENMİYOR”

Erdoğan’ın yalan yere yemin ettiğini ileri süren İnce, “Trabzon’da ‘Meydanları boş bırakmamı istiyorlar’ diyor. Biz boş bırak demiyoruz. Partinin başında bir adam var. Sen niye meydanda geziyorsun? Devletin parasıyla, uçağıyla, helikopteriyle meydanlarda geziyorsun. O meydanlara çıkıp muhalefete laf yetiştiriyorsun. Sen Ahmet Davutoğlu’nun zekasına güvenmiyor musun? O konuşamaz da sen mi yapacaksın?” diye sordu. Yüksek Seçim Kurulu’nu da eleştiren İnce, şöyle devam etti:

“O PARALARI GERİ ALACAĞIZ”

“Türkiye’de evlere şenlik bir YSK var. Biz kimseden yardım bekliyor değiliz. Seçimlerde adil, eşit bir şekilde yarışılmasını istiyoruz. Devletin imkanlarıyla miting yapan bir Cumhurbaşkanı var mıydı? Biz ‘yetimin hakkını yedirmem’ demeni istiyoruz. Yetimin hakkıyla gazetecilere laf yetiştiriyorsun. ‘Ben Cumbaşkanıyım Anayasa’yı okuyun’ diyor. ‘Beni yargılayamazlar’ diyor. Seni hem yetimin hakkından hem de vatana ihanetten yargılayacağız. O paraları geri alacağız.”