O genel müdürlükte koltuklar sallanıyor !

O genel müdürlükte koltuklar sallanıyor !

Numan Kurtulmuş, kendine bağlı TRT ve AA gibi kurumların tepe isimlerinden "boş tarihli istifa dilekçesi" istedi.

Hükümetin güven oyu almasından sonra bürokraside ‘değişim’ beklentisi başladı. Kabineye yeni bakanların girmesi ve bazı bakanların görev alanının değişmesi nedeniyle üst düzey bürokratların da değişmesi bekleniyor. Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş ise kendine bağlı kurumların başındaki isimlerden ‘boş tarihli’ istifa dilekçesi istedi.

Sözcü'den Veli Toprak'ın haberine göre TRT, AA, Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü daha önce Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan’a bağlıydı. Yeni hükümette bu kurumlar Akdoğan’dan alınarak Numan Kurtulmuş’a bağlandı. Kurtulmuş, kendine bağlı kurumların en tepesindeki isimlerden ‘boş tarihli istifa’ dilekçesi istedi.

HEMEN GÖNDERDİ

Bakanın istediği tarihte işleme koyabileceği istifa dilekçesini bir genel müdür hemen gönderdi. Büyük bir kurumun başında bulunan genel müdürün tavrı diğer bürokratların tepkisine neden oldu.

BİR ÇOĞU REDDETTİ

Edinilen bilgiye göre bir bürokrat ise istifa dilekçesi isteğini kabul etmedi. Bürokratın “İktidar partisi mi değişti, nereden çıktı bu uygulama” diyerek dilekçe imzalamadığı öğrenildi.