Okul müdürleri 'kelle koltukta' yürüdü

Okul müdürleri 'kelle koltukta' yürüdü

Kocaeli'de davayı kazandıkları halde atanamayan okul müdürleri, ilginç bir protestoya imza attı.

Kocaeli'de davayı kazandıkları halde atamaları yapılmayan okul müdürleri, Türk Eğitim- Sen Kocaeli Şubesi yöneticileriyle birlikte ellerinde kanlı insan kafası maketleriyle birlikte 'Hukuka Saygı' adı altında protesto yürüyüşü yaptı.

Milli Eğitim Bakanlığı, geçen yıl açtığı sınavlarda 75 puanın altında kaldıkları gerekçesiyle okul müdürlerinin büyük bölümünü görevden aldı. Okul müdürleri de buna karşılık açtıkları davaları kazanmalarına rağmen görevlerine iade edilmedi.

Türk Eğitim- Sen Kocaeli Şubesi yöneticileri atanamayan ve mağdur olduklarını belirten okul müdürleri ile birlikte İzmit kent içinde ilginç bir protesto yürüyüşü gerçekleştirdi. Türk Sağlık Sen, Atatürkçü Düşünce Derneği, Türk Diyanet Vakıf Sen Şubesi, MHP İl Başkanı Aydın Ünlü , MHP Kocaeli Milletvekili adayları Saffet Sancaklı, Süleyman Pekin ve Hilal Elmas'ın da katıldığı yürüyüşte, göreve iade bekleyen okul müdürleri, "Kellemiz koltuğumuzda" mesajı vermek için ellerinde kanlı insan kafası maketleri taşıdı.

İzmit Sabri Yalım Parkı'nda sona eren yürüyüş ardından açıklama yapan Türk Eğitim Sen Şube Başkanı Yaşar Şanlı şunları söyledi:

"Dindarlığından dolayı baskı ve zulüm altında ezilmişliğin ve ötekileştirilmişliğin hikayelerini anlata anlata iktidara gelenlerin, maalesef ne kadar dini dar olduklarını vahametle izliyoruz. Bu okul müdürlerinin kazanması muhakkak tazminat davaları vesilesiyle, devletin tarihin en büyük tazminat ödemeleriyle karşı karşıya kalacak olmasının hesabını kim verecek? Diyetini kim ödeyecek? Bir an evvel kendinize gelin ve çürüyen toplumsal dokumuzu, zihnimizde ve yüreklerimizde güvenirliğini yitirmiş adalet duygumuzu bize geri verin. Tüm vatandaşların hak ve hukuk gözeticisi olarak taşıdığınız vebalin, sonrasında sizi bekleyen büyük hesabın kafanızı kuma ya da dolarlara gömmekle yakanızdan düşeceğinizi de sakın zannetmeyin. Her hakkın ve zulmün hesabının dünyada Türk Eğitim Sen, Ahirette ise Yüce Yaradan tarafından teker teker sorulacağını sakın ola ki hatırınızdan çıkarmayın."