Özdalga'dan Erdoğan'a sert eleştiri

Özdalga'dan Erdoğan'a sert eleştiri

Ankara Bağımsız Milletvekili Haluk Özdalga'dan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı KKTC çıkışı için eleştirdi.

"Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, KKTC'nin seçilmiş lideri Akıncı'ya karşı, sadece saygısız ve yakışıksız değil, aynı zamanda Kıbrıs Türkünün davasına zarar veren talihsiz bir dil kullanıyor. Eğer Türkiye'nin Cumhurbaşkanı  KKTC'nin bağımsızlığını tanımıyorsa, başka ülkelerin tanımasını nasıl bekleyebilirsiniz? Erdoğan'ın tutumu, sadece Kıbrıs Türkünün davasına değil, Türkiye'nin milli çıkarlarına da ağır zarar veriyor."

Kıbrıs tarihinde rekor bir oyla KKTC Cumhurbaşkanı seçilen Mustafa Akıncı, Türkiye ile kardeşlik ilişkilerini sürdürürken Kuzey Kıbrıs'ın bağımsız bir ülke olduğunun  herkes tarafından kabul edilmesini istiyor.

     Buna karşılık Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, KKTC'nin seçilmiş lideri Akıncı'ya karşı, sadece saygısız ve yakışıksız değil, aynı zamanda Kıbrıs Türkünün davasına zarar veren talihsiz bir dil kullanıyor. Kıbrıs halkının iradesini hiçe sayan bir dil kullanıyor.

     KKTC Cumhurbaşkanına karşı "ağzından çıkanı kulağın duysun", "sen kafana göre hareket edemezsin", "hep yavru vatan kalacaksın" gibi küçük düşürücü ve tahkir edici bir söylem, hiç bir şart altında Türkiye Cumhurbaşkanına yakışan bir üslup değildir. Hele KKTC karşı kullanılacak bir dil hiç değildir.

     KKTC'nin bağımsız bir ülke olarak tanınması, ilk günden beri Türkiye'nin temel hedeflerinden biri olmuştur. Eğer Türkiye'nin Cumhurbaşkanı  KKTC'nin bağımsızlığını tanımıyorsa, başka ülkelerin tanımasını nasıl bekleyebilirsiniz? Eğer Türkiye'nin Cumhurbaşkanı KKTC'nin seçilmiş Cumhurbaşkanına saygı göstermiyorsa, başka ülkelerin saygı göstermesini nasıl bekleyebilirsiniz?

     Erdoğan'ın tutumu, sadece Kıbrıs Türkünün davasına değil, Türkiye'nin milli çıkarlarına da ağır zarar veriyor. Erdoğan liderliğinde yürütülen dış politika Batı'da ve Ortadoğu'da iflas etti. Şimdi bu çöküşün yeni bir örneğini Kıbrıs'ta görüyoruz.

     Erdoğan'ın hınk deyicileri işi daha da ileriye götürdü. KKKTC Cumhurbaşkanına ve Kıbrıs Türklerine alenen hakaret ediyorlar. Ne Erdoğan ne AKP onlara dur diyor. Bu zavallı ve değersiz hınk deyicileri şiddetle kınıyorum.