Özhaseki: ''Ankara Büyükşehir Belediyesi zarar ediyor''

Özhaseki: ''Ankara Büyükşehir Belediyesi zarar ediyor''
Güncelleme:

AK Parti'nin Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mehmet Özhaseki, Millet Partisi'nin adayı Mansur Yavaş'ı eleştirmek isterken AK Parti yönetimindeki Ankara Büyükşehir Belediyesi'ndeki ekonomik tablosunu gözler önüne serdi.

Yerel seçimler öncesinde en büyük yarışın yaşandığı Ankara Büyükşehir Belediyesi başkanlığı tartışmalarında dikkat çeken bir gelişme yaşandı.

Yapılan son anketler Ankara'da ibrenin Cumhur İttifakı'ndan Millet İttifakı'na döndüğü gözlenirken, Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan "anketlere güvenmiyorum" çıkışı gelmişti.

Başkentteki yarış bu tartışmaların gölgesinde sürerken AK Parti'nin Ankara adayı Mehmet Özhaseki Sözcü gazetesinden Özlem Gürses'in sorularını yanıtladı.

Ancak Özhaseki'nin verdiği röportajda Millet İttifakı'nın adayı Mansur Yavaş'ı eleştirmek için sarfettiği sözler uzun yıllardır AK Partili Belediye tarafından yönetilen Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı'nın ekonomik olarak çöktüğünü gözler önüne serdi.

İşte Özhaseki'nin dikkat çeken o ifadeleri:

Ankara Belediyesi'nin ortalama Maliye ve İller Bankası'ndan aldığı pay ay 350 milyon civarında, 12 ile çarp, yıllık bütçe 4.2 milyar lira. Ama kaynak yaratabilirsiniz, hadi yıllık 5 milyar olsun. Bir de giderler var, aylık 445 milyon lira. Yani gelirin gideri karşılamadığı bir yapı. Karşıdaki aday arkadaşlar bunları bilmediği için, bol keseden atıyorlar.

Sözcü