Resmen açıklandı: TİP'in Hatay adayı Gökhan Zan oldu

Resmen açıklandı: TİP'in Hatay adayı Gökhan Zan oldu
Güncelleme:

Türkiye İşçi Partisi, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanlığı için Gökhan Zan'ı aday gösterdiğini açıkladı.

Genel seçimlerden sonra İYİ Parti’den istifa eden eski futbolcu Gökhan Zan’ın Türkiye İşçi Partisi’nden (TİP) Hatay Büyükşehir Belediye Başkan adayı olacağı öne sürülmüştü.

TİP’in geçen seneki genel seçimlerde yüzde 8,56 ile en yüksek oy oranına ulaştığı Hatay'da Büyükşehir Belediye başkan adayını açıkladı.

TİP Hatay Büyükşehir Belediye Başkan adayı resmen Gökhan Zan oldu.

CHP’nin, Hatay’da mevcut belediye başkanı Lütfü Savaş'ı yeniden aday göstermesiyle ilgili tartışmalar sürerken bu tartışmalarda eski futbolcu Gökhan Zan'ın çıkışları dikkat çekiyordu. 6 Şubat depremlerinin ardından İYİ Parti’den milletvekili adayı olan Gökhan Zan, seçilememişti. Gökhan Zan daha sonra İYİ Parti'den istifa etmişti. Türkiye İşçi Partisi (TİP) Lütfü Savaş’ın adaylığının geri çekilmemesi durumunda Hatay’da seçime kendi adaylarıyla gireceklerini belirtmişti. 

TİP’ten yapılan açıklamada, "12 Şubat Pazartesi günü (yarın) saat 11.00’de İstanbul İl Başkanlığımızda milletvekillerimizin katılımıyla Hatay İttifakı’nın Büyükşehir Belediye başkan adayını kamuoyuna açıklayacağız" denilmişti.

Ocak ayı başında, TİP’in Gökhan Zan’a adaylık teklifi götürdüğü ileri sürülmüştü ancak TİP Basın Bürosu, “Ortada somut bir adaylık teklifi yok, görüşmede adaylık konusu açılmadı. Erkan Baş Hatay’ın durumuna dair genel bir fikir almak, değerlendirme yapmak üzere kendisini aradı. Önümüzdeki günlerde yüz yüze görüşmeyi planlıyorlar” açıklamasını yapmıştı.

Genel seçimlerde Hatay'da İYİ Parti'den 2'nci sıra milletvekili adayı olan Gökhan Zan, seçimlerden sonra İYİ Parti’den istifa etmişti.

Zan’ın adaylığını açıklayan İstanbul milletvekili ve TİP Sözcüsü Sera Kadıgil, "Biz Hatay halkının sesini ve isyanını duyduk. Bu sesi duyduk ve Hatay halkının ortak adayı olarak Gökhan Zan’ı seçtik" dedi.

Gökhan Zan'dan ilk açıklama; Lütfü Savaş'a çağrı

CHP yönetimine seslenen Zan, "Deprem suçlarına adı karışmış yeniden aday göstermeniz kabul edilemez. Yaptırdığınız hiçbir anket enkazda yaşaımını yitiren gerçeğinden daha doğru sonuç vermez. Yapmayın" diye konuştu.

Zan, "Eğer bu yanlıştan dönülürse halkımızı yalnız bırakmamak, yaralarımızı birlikte sarmak için tüm fedakarlıkları yapmaya hazırım, hazırız" dedi.

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş'a çağrı yapan Zan, "Çekilin ve Hatay İttifakı'nın etrafında birleşelim" dedi.