Ümit Özdağ Genel Başkan adaylığını açıkladı

Ümit Özdağ Genel Başkan adaylığını açıkladı

MHP'li Ümit Özdağ, Rize'de MHP Genel Başkanlığı'na adaylığını açıkladı.

Uzun süredir MHP teşkilatlarıyla istişarelerini sürdüren MHP Gaziantep Milletvekili Prof. Dr. Ümit Özdağ, milletvekilleri, il, ilçe teşkilat mensupları, delegeler ve sivil toplum kuruluşlarıyla yaptığı temaslardan sonra bugün Rize’de.

İşte Ümit Özdağ'ın açıklamalarından öne çıkanlar;

Güneydoğu'da Türkiye'nin aslanları o topraklar için, Türk bayrağı için yıllardan bu yana hiç durmadan savaşan kardeşlerimiz var. Ailelerinden onlarca şehit verdiler. Bu insanlara tabanca taşıma ruhsatı vermiyor. Silahsız şehire indiklerinde de çocuklarının gözleri önünde PKK'lı teröristlerce şehit ediliyor. Buradan Efkan Ala'ya sesleniyorum, koruculara ücretsiz silah verin.

Türkiye çok ağır bir krizden geçiyor. Yaşanan ağır kriz ülkemize yönelik 4 büyük tehdidi ortaya koymaktadır. Bunlardan biri jeopolitik parçalanma tehdidi. İkincisi milli birliğimizin dağılma tehlikesi. üçüncüsü politik sistemin diktatörleşmesi ve dördüncüsü ekonomik olarak Türkiye geri bir ülke olarak kalma tehdidiyle karşı karşıya.

Toprak ve millet bütünlüğümüze yönelik tehditleri aşarak yurttaşlarımızı tekrar toplayacağız. Ekonomide 4'üncü devrimi gerçekleştireceğiz fakat bunun için MHP'de değişim yapmamız gerekiyor. Şimdi zaman değişim zamanı, şimdi zaman yenilenme zamanıdır. MHP'nin iktidara gelmesi için partimizin bütün organlarıyla birleşmesi gerekiyor. MHP kendini yenileyecek ve Türkiye'nin önüne bir iktidar projesiyle çıkacak. İktidar bireysel arzularla inşa edilmez. 

Başkanlık divanında en az genel başkan kadar güçlü isimler olmalıdır. Yardımcıları güçlü olan bir başkan daha güçlüdür. Mevcut genel başkan adaylarımızın hepsi MHP için büyük fayda sağlamış insanlardır. MHP'nin değil sadece Türkiye'nin de onlara ihtiyacı vardır.

MHP Genel Başkanlığı'yla ilgili söyleyeceğim bir diğer husus, size söz veriyorum benim yol arkadaşlarım olmayacak ülküdaşlarım olacak. İktidara ancak çok çalışarak gelebiliriz. MHP'lilerin düşüncelerinden dolayı partilerinden uzaklaştırılmalarına ebediyete kadar karşı çıkacağım. Bir konu üzerinde farklı düşünürsek birbirimizi anlamalıyız. MHP'liler partilerini eleştirirse, eleştirilerinden bir anlam çıkarmaya çalışmalıyız. Milletvekili seçimlerinde de Genel Merkez'in küçük bir kontenjanı hariç ülkücü kuruluşlar tarafından belirlenmesinin önünü açacağız.

ÜMİT ÖZDAĞ YOLA ÇIKIYOR

MHP camiasının değişim isteğiyle çalkalandığı bugünlerde başta kurucular kurulu üyeleri olmak üzere partinin en üst karar organı olan MKYK üyeleri, eski ve yeni MHP milletvekilleri, il ve ilçe teşkilatlarının başkan ve yöneticileri, delegeler ve değişik sivil toplum örgütleriyle uzun süredir görüşen ve talepleri dinleyen MHP Gaziantep Milletvekili Prof. Dr. Ümit Özdağ, ülkemizde Cumhuriyet tarihinin en hassas günlerinin yaşandığı bu dönemde sorumluluk alıp, elini taşın altına koymak amacıyla yola çıkıyor.

549 delegenin tüzük tadilatı isteğinin MHP Genel Merkezi’nce kabul edilmeyip olayın yargı safhasına taşınmasından sonra ortaya çıkan çalkantılı dönemde partinin her kesiminden gelen talepleri dikkate alan ve MHP’nin silkelenip-derlenip yeniden iktidar yürüyüşüne başlaması için Rize’den yola çıkma kararı alan Prof. Dr. Ümit Özdağ ve arkadaşlarını Rizeliler, Cumartesi günü saat 11.00′de İyidere kavşağında karşılayacak. 11.30′da yüzlece araçtan oluşan bir konvoyla Rize’ye ulaşması beklenen MHP Genel Başkan adayı Prof. Dr. Özdağ ve beraberindekiler Rize esnafıyla kucaklaştıktan sonra öğle namazını müteakiben Rize İsmail Kahraman Kültür Merkezi’nde bir dünya’daki gelişmeler ve Türkiye’nin gidişatı ile ilgili bir konfenrans verip ardından MHP Genel Başkanlığına aday olma gerekçelerini anlatarak Rizeliler’le birlikte MHP’nin tek başına iktidarının yolculuğuna ilk adımı atacak.

Prof. Dr. Ümit Özdağ’ın MHP Genel Başkanlığına adaylığını açıklayacağı toplatıya Rizeliler’in yanısıra Trabzon, Artvin, Giresun, Samsun, Ordu, Erzurum ve Erzincan’dan da çok sayıda MHP teşkilat yönetici ve üyeleri de katılacak.

NEDEN RİZE?

MHP Gaziantep Milletvekili Prof. Dr. Ümit Özdağ’ın MHP Genel Başkanlığı’na adaylığını Rize’den ilan edeceğinin siyasi kulislerde dalgalanmasından sonra bu açıklamanın neden Rize’den yapılacağı merak konusu olmuştu.

Siyaset çevreleri Rize’den yapılacak açıklamanın Rize’nin Tayyip Erdoğan’ın memleketi olması açısından önem taşıdığını düşünse de Rize’nin MHP siyaseti açısından farklı bir önemi var . MHP’nin kurucu Genel Başkanı merhum Alparslan Türkeş iktidar yolunda Rize’yi hedef göstermiş ve “Rize’den bir milletvekili çıkartığımız gün iktidar oluruz” demişti.

İşte bu nedenle Rize’den en az bir milletvekili çıkartacak ve MHP’yi iktidara taşıyacak bir siyasi çalışmayı Prof. Özdağ ve arkadaşları Rize’den başlatıyor.

ÜMİT ÖZDAĞ KİMDİR?

Türk siyasal bilimler profesörü Ümt Özdağ 27 Mayıs 1960 Darbesi’ne Kurmay Yüzbaşı olarak fiilen katılan babası Muzaffer Özdağ’ın 13 Kasım 1960'da Milli Birlik Komitesi'nin parçalanması üzerine Japonya’ya hükûmet müşaviri olarak gönderildiği Tokyo'da dünyaya geldi.

Lisans eğitimini Münih Ludwig Maximilian Üniversitesi’nin siyasal bilgiler, felsefe ve iktisat fakültelerinde tamamlamış ve yüksek lisans çalışmasını Türkiye’de planlı kalkınma ve Devlet Planlama Teşkilatı üzerine hazırlamıştır. Dr. Burçin Özdağ ile evlidir ve Alp adında bir çocuğu vardır.

Ümit Özdağ, 1986 yılında Gazi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi’nde araştırma görevlisi olarak çalışmaya başlamıştır. 1990 senesinde “Atatürk ve İnönü Döneminde Ordu-siyaset ilişkileri” konulu çalışması ile siyaset bilimi doktoru olmuştur. Prof. Dr. Özdağ, 1993 yılında “Menderes Döneminde ordu-siyaset ilişkileri ve 27 Mayıs askeri hareketi” konulu tezi ile siyasal teori doçenti unvanını almıştır.

Prof. Dr. Ümit Özdağ, 1994 yılında Avrasya Dosyası adlı üç aylık uluslararası ilişkiler ve stratejik araştırmalar dergisini çıkarmaya başlamış ve editörlüğünü yapmıştır. 1980'lerin sonundan itibaren terörizm ve etnik sorunlar konularında araştırmalar yapan Özdağ, 1995 senesinde Doğu ve Güneydoğu Anadolu ile Güneydoğu Anadolu illerimizden göç alan illerde sosyopolitik içerikli saha araştırmaları yapmıştır.

Ümit Özdağ, 1997-1998 senelerinde ABD'de Baltimore'da Towson Üniversitesi'nde küreselleşme, Avrasya'da etnik sorunlar konularında araştırmalar yapmış ve aynı konularda ders vermiştir. Ümit Özdağ, 1999 senesinde stratejik araştırma merkezi Avrasya Stratejik Araştırmalar Merkezi'ni (ASAM) kurmuştur. 2000 yılında ASAM'a bağlı olarak çalışan Ermeni Araştırmaları Enstitüsü'nü kurmuştur. Özdağ, ASAM'ın 2004 senesine kadar başkanlığını ve yönetim kurulu başkanlığını yürütmüştür. 2001 yılında profesör olan Ümit Özdağ, 2005'te Gazi Üniversitesinden ayrılmıştır.

2005 yılında MHP Genel Başkanlığına aday olan ama adaylığı kabul edilmeyen Özdağ, aynı yıl partisinden de ihraç edilmiştir. 2008 yılından itibaren Gazi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi'nde öğretim üyeliğine geri dönen Özdağ, 2005 yılından bu yana da 21. Yüzyıl Türkiye Enstitüsü başkanlığını yürütmektedir.

2010 yılında tekrar MHP üyesi olmuş ve 12 Haziran 2011'de yapılan parlamento seçimlerinde partisinin İstanbul 2. bölge 4. sıradan milletvekili adayı olmuştur.

21 Mart 2015 günü yapılan MHP 11. Olağan Büyük Kurultayı'nda MHP MYK Üyesi seçilmiştir.

7 Nisan 2015'te MHP Gaziantep 1.sıra Milletvekili adayı olarak açıklanmış, 7 Haziran günü yapılan seçimlerde meclise girmiştir.

1 Kasım 2015'te yapılan erken seçimde de yine MHP Gaziantep 1.sıra Milletvekili adayı olarak açıklanmış, 1 Kasım günü yapılan seçimlerde meclise girmiştir.

14 Kasım 2015 tarihi itibarıyla MHP Genel Başkan yardımcısı olmuştur.

24 Şubat 2016'da "MHP olağan üstü kurultaya gitmelidir" diyerek Genel Başkan Yardımcılığı görevinden istifa etmiştir.

23 Mart 2016 tarihinde MHP Genel Başkanlığına adaylığını koymuştur.