Yıldırım, Kılıçdaroğlu ve Bahçeli ile bir araya geldi

Yıldırım, Kılıçdaroğlu ve Bahçeli ile bir araya geldi

CHP merkezini ziyaret eden Başbakan Binali Yıldırım, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'yla bir araya geldi. Görüşme 1 saat sürdü.

CHP merkezini ziyaret eden Başbakan Binali Yıldırım, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'yla bir araya geldi. Görüşme 1 saat sürdü. Kılıçdaroğlu, OHAL sonrası çıkarılan KHK'lerle ilgili eleştirilerini aktardığını ifade ederken, Yıldırım ise bu eleştirileri dikkate alacaklarını kaydetti.

Yıldırım'ı makam aracından indiği sırada CHP Genel Başkan Yardımcısı Haluk Koç karşıladı. Yıldırım, parti girişinde ise Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu tarafından karşılandı. Yıldırım ve Kılıçdaroğlu, foto muhabirlerine poz verdikten sonra görüşmeye geçildi.

Yıldırım ve Kılıçdaroğlu arasında saat 14.10'da başlayan görüşme, yaklaşık 1 saat 10 dakika saat sürdü. 

KILIÇDAROĞLU VE YILDIRIM'DAN AÇIKLAMA

İki isim görüşme sonrası kameralar karşısına geçti. Kılıçdaroğlu, ''Kanun Hükmünde Kararnamaler (KHK) ile ilgili endişelerimizi aktardık önümüzdeki süreç içerisinde temaslarımız devam edecek'' dedi.

Yıldırım ise, ''OHAL uygulamasının başladığı andan itibaren KHK detayları hakkında kendisini bilgilendirdim bu konudaki hassasiyetlerini endişelerini bizimle paylaştı bu konuyu tekrar dikkate alacağız. Görüşmelerimiz bu çerçevede devam edecek. Süratla OHAL'e sebep olan şartların ortadan kaldırılması önemli'' diye konuştu.

Başbakan, anayasa çalışması için birer kişinin görevlendirileceğini açıkladı.

foto_9077627_010820161605370000_r_gen_20160801000000_aa-picture-20160801-9077627-(1).jpg

BAHÇELİ İLE BİRARAYA GELDİ

Başbakan Binali Yıldırım , MHP lideri Devlet Bahçeli ile TBMM'de bir araya geldi

Başbakan, Meclis'te saat 15.40 sularında MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile bir araya geldi. Bahçeli, Başbakan Yıldırım'ı, TBMM'deki makam katındaki asansörün girişinde karşıladı. Burada gazetecilere tokalaşarak poz veren Bahçeli ve Yıldırım'a, AK Parti Grup Siyasi Danışmanı Cenk Sarıgöl'ün 4,5 yaşındaki kızı Elif Zümra Sarıgöl tarafından çiçek verildi.

İHA