Prof. Dr. Ferhunde Özbay yaşamını yitirdi !

Prof. Dr. Ferhunde Özbay yaşamını yitirdi !

Boğaziçi Üniversitesi’ni sarsan ölüm, Prof. Dr. Ferhunde Özbay yaşamını yitirdi !

Boğaziçi Üniversitesi Sosyoloji bölümü öğretim üyelerinden Prof. Dr. Ferhunde Özbay yaşamını yitirdi. Özbay kısa bir süre önce kalp by-pass’ı geçirmişti.

Nüfus bilimleri, göç, aile, ev içi emek, sosyal tarih gibi konularda uzman olan 71 yaşındaki Özbay, emekliliğinin ardından yarı zamanlı olarak sürdürdüğü öğretim üyeliğine bu dönem ara vermişti.

KAMHİ İLE EVLİ

Hürriyet’te yer alan habere göre Profilo Holding Yönetim Kurulu Başkanı ve Kurucusu Jak Kamhi ile evli olan Özbay’ın cenazesi yarın öğle namazının ardından Teşvikiye Camii’nden kaldırılarak Zincirlikuyu Mezarlığında toprağa verilecek.

Özbay için ayrıca yıllarca görev yaptığı Boğaziçi Üniversitesi’nde de bir veda töreni düzenlenecek. Üniversite yetkilileri törenin saat 10:30’da Güney Kampüs Özger Arnas Salonu önünde gerçekleştirileceğini bildirdi.

FERHUNDE ÖZBAY KİMDİR?

1944’te Ankara’da dünyaya gelen Ferhunde Özbay, yüksek lisansını Hacettepe Üniversitesi’nde, doktorasını ise ABD’de Cornell Üniversitesi’nde yaptı.
Aile, göç , ev içi emek, sosyal tarih gibi alanlarda çalışmalar yapan Özbay son dönemde, “Türkiye’de Evlatlık Kurumu: Köle mi Evlat mı?”, “Türkiye’de Nüfus Hareketleri, Devlet Politikaları ve Demografik Yapı”, “Evlerde Elkızları: Cariyeler, Evlatlıklar, Gelinler, Feminist Tarihyazımında Sınıf ve Cinsiyet” gibi eserleriyle dikkat çekti.