Prof. Dr. Özgür Demirtaş'tan ola yolan 10 bin TL maaş çıkışı

Prof. Dr. Özgür Demirtaş'tan ola yolan 10 bin TL maaş çıkışı
Güncelleme:

Ünlü ekonomist ve akademisyen Prof. Dr. Özgür Demirtaş bir sokak röportajında "emekliye 10 bin TL yeter" diyen genç kız için "bu kız işe girerse 10 bin TL'den fazla para vermeyin" dedi.

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "2024 yılını emekli yılı ilan ediyoruz" demesine rağmen milyonlarca emekliye verilen zamlar, yapılan ikramiye ödemeleri daha banka hesaplarına geçmeden enflasyon ve hayat pahalılığı karşısında eriyip giderken kamuoyundan da her gün yeni bir yorum gündem oluyor.

Son olarak bir sosyal medya hesabı tarafından yapılan sokak röportajında konuşan bir genç kız "AK Parti'nin gidişatı nasıl” sorusuna "AK Parti'nin eski gücünü kazanması için ne yapması lazım" sorusuna da "Biraz daha vatandaşların sözlerini dinlemesi gerekiyor. Emekliye bence fazlasıyla bakılıyor. Emekli otursun biraz. 10 bin TL'nin emekliler için yeterli" yanıtını vermişti.

Genç kızın bu yanıtı üzerine ünlü akademisyen ve ekonomist Prof. Dr. Özgür Demirtaş'tan genç kıza hiç beklenmedik bir yanıt geldi.

En düşük emekli maaşının 10 bin TL olmasının hatırlatılması ve "Emekli kendine nasıl baksın" sorusu üzerine ise genç kız, "Emekli olmasaymış o zaman. Para veriliyor zaten. Bence yeter 10 bin TL. Tek kişisin, çocuğa bakmıyorsun, yeterli" ifadeleriyle gündem oldu.

Özgür Demirtaş söz konusu videoyu X hesabından alıntılayarak, "Bu kıza 10 bin TL’den fazla vermeyin işe girerse" değerlendirmesini yaptı.