"Darbe girişimi yetmedi, şimdi de 'İç savaş' hazırlığı yapılıyor"

"Darbe girişimi yetmedi, şimdi de 'İç savaş' hazırlığı yapılıyor"

FETÖ'nün15 Temmuz darbe girişiminin ardından Türkiye için yeni karanlık senaryoların yazıldığı iddia ediliyor.

Son iddiaya göre Türkiye'de iç savaş için hazırlık yapılıyor. İddianın sahibi Yeni Şafak Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni İbrahim Karagül.

Karagül bugün köşesinde (5 Ağustos 2016) 'iç savaş' senaryoları ile çarpıcı iddiaları gündeme taşıdı. 

Yeni Şafak'ın kaptanı, FETÖ'ye bugüne kadar gizli destek veren ABD'de ve AB'deki bazı çevrelerin artık gizlenme ihtiyacı duymadığını belirtiyor:

Gizli gizli destek veriyorlardı. Gülen ve teröristlerinin söylemlerinin peşine takılan, demokrasiye savaş açan, tankların arkasına sığınan, milletimize ve ülkemize sıkılan kurşunlardan haz duyan ABD ve Avrupa Birliği ülkeleri, gizlendikleri yerden çıktı. Açıktan Türkiye karşıtı pozisyon aldı. Açıktan Türkiye'yi vurmaya başladı. Biri “Türkiye AB'den çıkarılsın” diyor, diğeri “Türkiye için endişeliyiz” diyor. Bir başkası çekingen ziyaretlerde bulunuyor, diğeri, utanmazlıklarını gizlemek için Türkiye'nin yanındaymış mesajları veriyor. Ezberlenmiş, riyakarca açıklamalar bunlar.

İbrahim Karagül'e göre AB ve ABD Türkiye için pek hayırlı emeller içinde değil:

AB, Türkiye için artık bir ortaklık hedefi değil, tehdit kaynağıdır. Türkiye'yi Mısır'adönüştürmeye çalışan bir dış tehlikedir. Kendi iç bütünlüğünü bile koruyamayan Avrupa, 15 Temmuz sürecinde utanç verici bir pozisyon almış, Türkiye'nin istikrarsızlaşmasına hatta dağılmasına yatırım yapmıştır. Bu durum Türkiye içinyakın tehdit olarak tanımlanmalıdır. 

Artık Türkiye ile AB arasında ortak değer kalmamıştır, güven ilişkisi sona ermiştir. Almanya ve Avusturya'daki Türkiye düşmanlığına bakarsanız, böyle bir geleceğin olmadığı açıkça görülecektir. Merkez Avrupa'nın Türkiye için “gizli bir planı” olduğu artık aşikardır. Bu planı en çirkin haliyle ortaya koşmuşlar, doğrudan askeri darbeden medet ummuşlardır. 

ABD Türkiye'yi parçalamak istiyor

ABD yönetimine bakın: Güya coğrafyada her alanda ortak olduğumuz ülkeye bakın. Bir NATO müttefiki iç savaşa sürüklenmek isteniyor ABD yönetiminden hiçbir destek, en azından moral desteği yok. “Demokrasinin yanındayız” demeye bile dilleri varmadı. Tam aksine, “Tüh bu sefer bizim çocuklar başaramadı” diye dövünüp duruyorlar. Bundan sonra ABD ile bölgesel anlamda yapacağımız ortaklıkların tamamı, “Washington yönetiminin Türkiye'yi istikrarsızlaştırıp dağıtma planı olduğu” gerçeğinin üstünü örtemeyecektir. 

İbrahim Karagül darbe girişiminde başarılı olamayan çevrelerin şimdi 'iç savaş' hazırlığında olduğunu ileri sürdü:

İç savaşa hazırlık için saldırılar başlayacak..

Bu yüzden bizler, “bu iş bitmedi, devam edecek” düşüncesindeyiz. Darbeci bazı unsurlar bir sonraki aşama için geri çekildi, bekletiliyor. Ama bundan sonra “iç savaş ortamı oluşturmaya dönük” operasyonlar başlayacak. Sansasyonel suikastler, korku yayacak saldırılar başlayacak. O çete mensuplarının her biri birer intihar saldırganına dönüşecek, bazıları bulunduğu yerde kendini patlatacak.

Belki mabetlere saldırılar olacak. Camilere, cemevlerine, tarikat merkezlerinesaldırılar yapılacak. Belki Türkiye'nin sembolleri vurulacak. İnfial için, toplumsal çatışma alanları oluşturmak için, kimlik savaşları başlatmak için, milleti birbirine boğazlatmak için saldırılar düzenlenecek. Sadece korku yaymak için değil, milletimizi umutsuzluğa teslim edecek girişimler olacak.

 

Yeni Şafak