"Xtrem Aventures" Macera Parkı Açıldı

"Xtrem Aventures" Macera Parkı Açıldı

Parkta 4-8 yaş gurubuna özel, koruyucu ağla çevrilmiş ilk yüksek ip parkurunda çocuklar, 20 farklı oyunu deneyebiliyor

İSTANBUL (AA) - Dünyaca ünlü macera parkları ve yüksek ip parkurlarıyla Xtrem Aventures macera parkı Maslak'taki Uniq İstanbul'da açıldı.

 Xtrem Aventures Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı Deniz Biber, açılış dolayısıyla düzenlenen programda, projeyi çok iyi bir ekiple gerçekleştirdikleri söyledi.

Uniq'in kültür sanat ve yaşam merkezi olduğunu ve burada çok güzel etkinlikler gerçekleştirdiklerini kaydeden Biber, ailelerin parkta çocuklarıyla çok güzel zaman geçirebileceklerini dile getirdi.

 Xtrem Aventures Kurucusu Raphael Jam Goçyan, dünya çapında çok sayıda park yaptıklarını ifade ederek, şimdiye kadar Amerika ve Çin olmak üzere faklı ülkelerde çeşitli projeler yaptıklarını anlattı.

Katılımcıları parktaki etkinlikleri denemeye davet eden Goçyan, "Dünya çapında Xtrem Aventures ismiyle şimdiye kadar 83 proje yaptık. Bu Türkiye'de ki ilk projemiz ama son olmayacak. Bursa ve Ankara gibi şehirlere de gitmeyi düşünüyoruz. Türkiye çapında da projeler gerçekleştirmeyi düşünüyoruz" diye konuştu.

 Xtrem Aventures Türkiye Genel Müdürü Kamil Çakın da parktaki parkurlar hakkında katılımcılara bilgi verdi.

- Xtrem Aventures

Maslak Uniq'te 8 bin metrekarelik orman alan içerisinde bulunan Xtrem Aventures'ta, emniyet kemerli yüksek ip parkurlarıyla ağaçların arasında, doğayı ve kendi sınırlarını keşfetmenin tadını çıkaran ziyaretçiler, ağaç tepesi parkurlarıyla kurulan ahşap köprüler üzerinde doğal ortamda gözlem yapabiliyor. Xtrem Aventures'in diğer parkurları ise yerden 10 metre yüksekte emniyet kemeri kullanmadan geçilmesi gereken ağlarla ziyaretçiler büyük heyecan yaşıyor.

Türkiye’nin 4-8 yaş gurubuna özel, koruyucu ağ ile çevrilmiş ilk yüksek ip parkurunda çocuklar, 20 farklı oyunu deneyimleyebiliyor. 8 yaş üstü ve yetişkinler için zorluk derecelerine göre 3 yüksek ip parkuru her yaş grubuna özel olarak tasarlanmış.

Yeni Zelanda'da bulunan ve "Yüzüklerin Efendisi" filminin de çekildiği "Hobbit Köyü" de ilk kez Xtrem Aventures'ta çocuklarla buluştu. Ağaç evlerden köprülere, halatlardan macera dolu yollara kadar dev bir oyun alanıyla köyde bulunan 3 Hobbit evinde çocuklar için birbirinden farklı sürprizlere yer verildi.

Daha sonra katılımcılar emniyet kemeri takarak, parkurları gezdi.

Kaynak: Anadolu Ajansı