RTÜK ceza yağdırdı

RTÜK ceza yağdırdı

RTÜK, Savcı Mehmet Selim Kiraz'ın öldürüldüğü Çağlayan Adliyesi'ndeki rehine kriziyle ilgili yayın yasağını delen kanallara ceza yağdırdı.

RTÜK, Berkin Elvan davasına bakan Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz’ın DHKP-C’liler tarafından şehit edilmesiyle sonuçlanan rehine olayıyla ilgili yayın yasağını deldiği gerekçesiyle 20′ye yakın kanala ceza yağdırdı. CHP kontenjanından RTÜK üyesi seçilen Ali Öztunç ceza yağmuru sonrası “Bu ceza medya özgürlüğüne bir darbedir” dedi. Başbakanlık rehine krizi devam ederken yayın yasağı getirmişti.

Gazete Kritik’te yer alan habere göre RTÜK ilgili yayın yasağını delen 20′ye yakın kanala bugün oy çokluğuyla ceza yağdırdı. RTÜK, bu kanalların geçen ayki reklam gelirlerinin yüzde ikisine el koyma kararı aldı. Karara CHP kontejanından RTÜK üyeliğine seçilen Ali Öztunç, Süleyman Demirkan ve HDP kontejanından seçilen Ersin Öngel muhalefet ettiler.

“İKTİDAR, VATANDAŞIN HABER ALMASINI ENGELLEMEK İSTİYOR”

RTÜK Üyesi Ali Öztunç konuya ilişkin yaptığı değerlendirmede ‘Türkiye’de medyayı özgür kılmak gerekiyor. Dünyanın her yerinde medya özgürlüğü ile bilinir. Bu ceza medya özgürlüğüne bir darbedir. İktidar bu cezalarla vatandaşın haber almasını engellemek istiyor. RTÜK içindeki tek televizyoncu olan benim. Ben bu cezaya muhalif oldum. Burdaki temel  sorun iktidarın mantığıdır’ dedi.