Salihli Özel Zuhal İlköğretim Teog'da Türkiye Birincisi Çıkardı

Salihli Özel Zuhal İlköğretim Teog'da Türkiye Birincisi Çıkardı

Manisa'nın Salihli ilçesindeki Özel Zuhal İlköğretim Okulu öğrencisi Burak Ferit Aktan, TEOG 2 sınavında 120 sorununun tamamını bilerek, bir yılda ikinci...

Manisa'nın Salihli ilçesindeki Özel Zuhal İlköğretim Okulu öğrencisi Burak Ferit Aktan, TEOG 2 sınavında 120 sorununun tamamını bilerek, bir yılda ikinci defa Türkiye birincisi oldu. Aktan, "Okuluma ve öğretmenlerimize teşekkür ediyorum. Kendileri bu sınavlarda zaten daha önceden de tecrübeleri olan kişiler. Benim gibi birçok öğrenci yetiştirdiler. Bu süreçte öğretmenlerimiz gerçekten çok özverililerdi. Okulumdaki bütün öğretmenlerime, aynı zamanda dershanedeki öğretmenlerime teşekkür ediyorum." dedi.

Babası Serdar Aktan ise, "TEOG 1 ve 2 sınavlarında 120 sorunun tamamına doğru cevap vermesi, bizi gerçekten çok mutlu etti. Burak, azimli bir çocuk. Biz istemeden, söylemeden çalışmasını bilen bir çocuk. Sabahları erken kalkar ve 1 veya 1.5 saat çalışırdı. Ayakkabısının bağcıklarını bağlarken bile boş vakit geçirdiğini hatırlamıyorum. Kısacası devamlı dersle meşgul oluyordu. Bu kadar çalışmanın sonunda bu başarının geleceğini ümit ediyordum. Tabii bu başarıda okul ve dershane öğretmenlerinin de payı çok büyük." şeklinde konuştu. Annesi Özlem Aktan da, "Burak, 1.5 yıl önce bize, "Türkiye birincisi olacağım." demişti. Bu hedefe uzun ve zorlu bir sürecin ardından, emin adımlarla ulaştık. Okulumuza, dershanemize teşekkür ediyorum." dedi. Okul Müdürü Habib Yıldırım ise, "Okulumuzda her yıl Türkiye birincisi çıkarmanın mutluluğunu bir kez daha yaşadık. Bizde başarı gelenek oldu. Bu geleneği yaşatan öğretmen, öğrenci ve velilerimize çok teşekkür ederim." diye konuştu.

Kaynak: CİHAN Haber Ajansı