Sedat Peker davasında yeni gelişme

Sedat Peker davasında yeni gelişme
Güncelleme:

Sedat Peker’in basın danışmanı ve sağ kolu olarak isimlendirilen Emre Olur’un tutuklanmasından bir gün sonra, Emniyet Genel Müdürlüğü’nün Peker’in avukatı Ersan Barkın hakkında Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na dört sayfalık bir suç duyurusunda bulunduğu ortaya çıktı.

Hakkında suç örgütü lideri olduğu iddiasıyla yakalama kararı bulunan Sedat Peker davasında yeni ayrıntılar ortaya çıktı. "Sedat Peker cenderesi büyüyor" başlıklı yazısında Peker'in avukatı Ersan Barkın’ın aynı zamanda uğradığı suikast sonucu hayatını kaybeden Necip Hablemitoğlu ailesinin de avukatı olduğuna dikkatleri çeken Cumhuriyet yazarı Barış Pehlivan'ın, Emniyet’in avukat Ersan Barkın’ın attığı altı tweet sebebi ile yedi yıla kadar hapsedilmesini istediğini bildirdi.

Bahsi geçen tweetlerde avukat Barkın’ın müvekkili Peker ile gerçekleştirdiği görüşmenin detaylarını aktardığını; hakkındaki iddialara yanıt verdiğini ifade eden Pehlivan, Emniyet’in, “Adil yargılamayı etkilemeye teşebbüs”, “Suçu ve suçluyu övme”, “Örgüt içindeki hiyerarşik yapıya dahil olmamakla birlikte, örgüte bilerek ve isteyerek yardım etme” ve “Türk milletini, Türkiye Cumhuriyeti devletini, devletin kurum ve organlarını aşağılama” suçlarından suç duyurusunda bulunduğunu kaydetti.

9 SAYFALIK SAVUNMA VERDİ

Barkın’ın attığı tweetlerin altına gelen yorumlardan da sorumlu tutulduğunu ifade eden Pehlivan, suçlamalara karşı 9 sayfalık savunma verdiğini ifade etti.

 

Barış Pehlivan'ın Cumhuriyet gazetesindeki yazısının tamamı için...